Вршац се није обрукао, али Звезда је у полуфиналу Купа Србије

Фудбалери Црвене звезде победили су на свом терену ОФК Вршац резултатом 3:0 и пласирали се у полуфинале Купа Србије.

Вршац се није обрукао, али Звезда је у полуфиналу Купа Србије Вршац се није обрукао, али Звезда је у полуфиналу Купа Србије

Иако по броју створених прилика није доминирала како би се очекивало од браниоца дупле круне у дуелу са противником из другог ранга српског фудбала, Црвена звезда је на време повела, другим голом предупредила нервозу, а трећим оверила пласман у полуфинале Купа Србије и рутински остварила циљ.

Тренер црвено-белих Владан Милојевић искористио је дуел са ривалом из Прве лиге Србије да промеша карте у првој постави, па је на позицији левог бека први пут међу стартних 11 био млади Виктор Радојевић. Гол је бранио Зоран Попови, а Александар Катаи и Жан Филип Красо су од почетка, заједно са Јованом Шљивићем, дејствовали иза Уроша Сремчевића.

Није то помогло гостима из Баната који су сачували свој гол свега шест минута. Звезда је повела из прве праве шансе на мечу. Стаменић је правовремено упослио Катаија на левом крилу, а он рутински погодио доњи десни угао.

Рана предност као да је уљуљкала црвено-беле. Имали су лопту у ногама, комбиновали на средини терена, али нису журили ка голу прибраних Вршчана и ретко су стварали шансе.

Једну од најбољих режирао је Красо у 19. минуту прецизним али недовољно снажним шутем који је голман Новић успео да укроти.

Много опасније било је пред голом гостију у 41. минуту, када су тешком муком и својим телима спречили погодак. Радојевић је пробио по левом крилу и добро центрирао, али је Красо уместо мреже погодио некадашњег бека Партизана Александра Лазевског. Одбила се лопта до Катаија, али ни он није био прецизан.

У самом финишу првог полувремена још једном је запретио Катаи, али је голман Новић био спреман, па је на семафору писало 1:0 и када су играчи отишли на велики одмор.

Да је убедљиво највећа претња по гол Вршца Александар Катаи је поново показао чим је почело друго полувреме. Снажно је шутирао из велике даљине у 50. минуту, али је лопта завршила поред стативе.

Имао је Владан Милојевић на клупи неколико талентованих младића попут браће Митуљикић, Вељка Милосављевића и Андрије Максимовића, али не и предност која би му дозволила да им укаже шансу. Напротив, морао је већ почетком другог дела утакмице на терен да пошаље Кангу, Букарија и Ендијајеа.

И чим су ушли у игру, организовали су акцију из које су домаћи дуплирали предност и решили питање победника. Букари је у 65. минуту центрирао са десне стране, а Ендијаје поред чувара спретно примирио лопту и спровео је у мрежу.

Да не остане само на асистенцији, постарао се Букари у 83. минуту. Милуновић је након корнера главом пребацио лопту са прве на другу стативу, а хитри фудбалер из Гане само наишао на њу и угурао је у мрежу.

Црвено-бели су без много муке и у лаганом ритму дошли до циља, а нема за чиме да жали ни Вршац који се није обрукао на највећем стадиону у Србији. Памтиће дуго гости најважнију утакмицу у историји клуба, а нарочито млади голман Мирко Стевановић који је у другом полувремену добио прилику да дебитује на свој 19. рођендан.

Четвртфинале Купа Србије:

Среда:
Партизан - Вождовац 1:1 (4:3)
Чукарички - Војводина 1:1 (3:4)
Црвена звезда - ОФК Вршац 3:0

Четвртак:
Раднички 1923 - Нови Пазар 16.00

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво