Читај ми!

Сусрет старих познаника - ПСЖ дочекује Барсу у четвртфиналу Лиге шампиона

Фудбалери ПСЖ-а дочекаће Барселону у првом мечу четвртфинала Лиге шампиона. Меч почиње у 21.00, а најважније детаље и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Сусрет старих познаника - ПСЖ дочекује Барсу у четвртфиналу Лиге шампиона Сусрет старих познаника - ПСЖ дочекује Барсу у четвртфиналу Лиге шампиона

Две екипе су у претходних десет година одиграле велики број важних, узбудљивих, али и историјских утакмица, те се од двомеча у ком је тешко одредити фаворита очекује прави спектакл.

Од 2014. године ПСЖ и Барселона су се у Лиги шампиона састајали у четири наврата, од чега су три пута то били сусрети у нокаут фази.

Најпознатији је свакако двомеч из осмине финала 2017. године, када је Барселона након пораза у Паризу од 4:0 успела да на "Камп ноу" слави са 6:1 и легендарним поготком Серхија Роберта се пласира међу осам најбољих.

Иако је каталонски клуб углавном био успешнији у скоријим међусобним окршајима, Парижани су биљи бољи у последњем одмеравању снага 2021. године када су такође у осмини финала након победе од 4:1 у Шпанији успели да остану непоражени на домаћем терену и пласирају се у наредну фазу.

Нови дуел обе екипе затиче у доброј форми, због чега је поприлично тешко прогнозирати ко је ближи полуфиналу и наставку борбе за титулу првака Европе.

ПСЖ жели трофеј пре одласка Мбапеа

Селидба прве звезде француског тима у Мадрид наредне сезоне сада делује у потпуности извесно. Осим таблоида који су годинама најављивали Мбапеов прелазак у Шпанију и реномирани светски медији више немају сумње у исход ког су се у Паризу прибојавали.

Управо је то разлог због ког многи аналитичари сматрају да ће ПСЖ ове сезоне имати последњу изгледну шансу да дође до прве титуле првака Европе, макар када је у питању блиска будућност.

Екипи из главног града Француске то није успевало ни када су имали значајно квалитетније саставе, а одлазак убедљиво најбољег играча значајно ће смањити квалитет тима за наредну сезону, ко год био замена за француског репрезентативца.

Ипак, ПСЖ се налази у доброј форми и са великим самопоздањем улази у меч са старим знанцем. Нису поражени од новембра претходне године, када их је надиграо Милан и очекује се да ће без проблема освојити нову титулу шампиона Француске.

То ће им омогућити да се у потпуности фокусирају на Лигу шампиона, до чијег су четвртфинала дошли уз доста муке.

У "групи смрти" са Њукаслом, Миланом и Борусијом из Дортмунда успели су да у последњем колу са другог места прођу даље, да би им жреб био поприлично наклоњен доделивши им Реал Сосиједад као ривала у осмини финала.

Нису се Парижани прославили у два сусрета са баскијском екипом, али су успели да забележе две победе и продуже сан који никако да се претвори у јаву. 

Барса се нада Ћавијевом тријумфалном одласку

Шпански шампион већ десет година чека на нови трофеј Лиге шампиона, а толико је прошло и откако су играли последње финале.

Велики број несрећних и историјских пораза стало је у тих десет година, а није велик број оних који верују да би Барселона ове сезоне могла да направи изненађење и освоји шесту титулу шампиона Европе.

Међутим, попут свог противника, Барсу такође очекује одлазак важног појединца на крају сезоне, што би могло додатно да мотивише играче у покушају да обезбеде савршен поклон за опроштај.

За разлику од Мбапеа, Ћави је јавно саопштио одлуку да ће напустити кормило екипе када се сезона заврши и оставио велики проблем спортском сектору који ће морати да пронађе наследника.

Додуше, није шпанска екипа одушевила играма ове сезоне. Успели су након доста времена и великог броја киксева да се домогну другог места у првенству и сва је прилика да ће остати иза водећег Реала.

Групу са Антверпеном, Шахтојом и Портом јесу завршили на првом месту, али су забележили чак два пораза уз неколико веома бледих издања.

Осмина финала им је донела сусрет са Наполијем, који је успео да остане непоражен на домаћем терену, али је у реваншу Барса одиграла одличан меч и прошла даље.

Упркос потешкоћама, у које спада и велики број повреда, Барселона је подигла форму пред завршницу Лиге шампиона, због чега би сусрет са подједнако добро расположеним ПСЖ-ом требало да представља прави спектакл.

недеља, 19. мај 2024.
28° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара