Суноврат Бајерна - од 2:0 до пораза од Хајденхајма; Леверкузен на победу од титуле

Фудбалери Хајденхајма победили су на свом терену минхенски Бајерн резултатом 3:2 у утакмици 28. кола немачке Бундеслиге, док је Бајер Леверкузен у Берлину савладао Унион са 1:0 и дошао на три бода до титуле шампиона Немачке.

Наставља се кошмарна сезона Бајерн Минхена. Након што су у претходном колу шампионата Немачке поражени у дербију од Борусије из Дортмунда, Баварци су нанизали други пораз, и то од Хајденхајма, новајлије у Бундеслиги.

Одавно је јасно да Бајерн неће бити шампион, а очигледно ће морати добро да се помучи како би сачувао и другу позицију, пошто се Штутгарт победом у Дортмунду по броју бодова изједначио са великаном из Минхена.

Ништа није наговештавало да би Хајденхајм могао да направи подвиг јер су Баварци већ након првог полувремена водили са 2:0 захваљујући головима Кејна у 38. и Гнабрија у 45. минуту.

Кевин Сеса је у 50. минуту смањио заостатак домаћих, само минут касније је Тим Клајденст поравнао резултат, а исти играч је у 78. минуту поставио коначних 3:2 за велика три бода Хајденхајма који већ три кола не зна за пораз и налази се на безбедној средини табеле.

Пораз од Хајденхајма је Баварцима шести у Бундеслиги, а толико их нису имали још од сезоне 2011/12, док су последњи пут од дебитанта у елитном рангу изгубили 2000. године.

Леверкузен већ спрема славље

Неочекивани суноврат Бајерна искористио је Бајер Леверкузен и минималцем у Берлину (1:0) се удаљио на 16 бодова предности у односу на првог пратиоца. Шест кола пре краја првенствене трке, изабранике Ћабија Алонса само један тријумф дели од шампионске титуле.

Погодак Врица са беле тачке у судијској надокнади првог полувремена и два жута картона Робина Госенса за 45 минута фудбала били су довољни да Бајер направи још један велики корак на путу до циља.

Велика слављеничка фешта у Леверкузену, до јуче пројектована за 30. коло, потенцијално је померена за једну недељу раније јер ће Бајер већ првом наредном победом озваничити наслов првака Немачке.

Бундеслига, 28. коло:

Петак:
Ајнтрахт - Вердер 1:1

Субота:
Унион Берлин - Бајер Леверкузен 0:1
Мајнц - Дармштат 4:0
Хајденхајм - Бајерн Минхен 3:2
Фрајбург - Лајпциг 1:4
Келн - Бохум 2:1
Борусија Дортмунд - Штутгарт 0:1

Недеља:
Хофенхајм - Аугсбург 15.30
Волфсбург - Борусија Менхенгладбах 17.10

 

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се