Читај ми!

Вучић о тешкој ситуацији у ФК Партизан: Уплатили смо 3,2 милиона за Европу, дуг 50 милиона, нек пазе како се понашају

Председник Србије Александар Вучић је у свом обраћању потврдио да је ФК Партизан добио 3,2 милиона од државе зарад плаћања лиценце за европска такмичења.

Вучић је рекао да ни у Партизану, ни у Црвеној звезди није идеална финансијска ситуација.

"Имам једну добру вест, иако је ужасно финансијско стање у Партизану, мада није сјајно ни у Звезди. У Звезди је боље због продатих младих играча и већег нивоа такмичења, самим тим прилива новца. Добра вест је та да је држава своје урадила. Уплатили смо 3,2 милиона евра фудбалском клубу Партизан да би могли да шутирају лопту у Европи", говорио је Вучић.

"Први пут је руководство Партизана прихватило да наши експерти оголе своје финансије и да направе стварне програме. Не како да да се преживи шест месеци већ како да се направи програм оздрављења Партизана. Први, али велики", наставио је Вучић и додаје:

"После година молби, данас су прихватили. На путу су оздрављења, али то ће бити дуг и тежак процес. Дуг је преко 50 милиона евра, Звездин је нешто мањи, али и да је толики био би лакше подношљив. Различити су приходи, онда вам је јасно колика је тешка ситуација у ФК Партизан. Верујем да овај први корак може допринети оздрављењу, јер ми знамо како се то ради", рекао је председник државе.

"Тренер Партизана је значајно у праву. Мораће више пажње да обрате на омладинску школу у којој је Звезда значајно боља, и не само она. Мора комплетан бизнис модел и понашање да се промени. Није проблем у милионима, већ у понашању. Ако се буду уредно и паметно понашаљи, на путу су оздрављења", закључак је Вучића на ту тему.

недеља, 28. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво