Читај ми!

Стојковић после Кипра: Видео сам оно што сам желео, то је најважније

Селектор фудбалске репрезентације Драган Стојковић изјавио је да је било и добрих и лоших ствари на пријатељском мечу са Кипром, али је додао да је то била добра утакмица.

Фудбалска репрезентација Србије победила је селекцију Кипра резултатом 1:0. Једини гол на утакмици постигао је Сергеј Милинковић-Савић у седмом минуту.

"Мислим да ћемо ову утакмицу памтити по неколико ствари. Победили смо. Победа каква, таква је, тај један гол био је довољан. Тај један гол је изгледа био довољан за победу. Затим рекорд Душана Тадића у дресу репрезентације Србије. Млади Самед Баждар је дебитовао за Србију, а и промашили смо пенал. Једна добра, тесна утакмица, добар тренинг, има ту доста ствари да се исправе, доста ствари за анализу. Било је и добрих, али било је и лоших ствари", рекао је Стојковић, преноси ФСС.

Србија је пре четири дана поражена од Русије резултатом 4:0 у пријатељском мечу одиграном у Москви.

"У овом мартовском окупљању је најважније да су сви фудбалери добили шансу да играју. Оно што је најважније за мене је да сам видео оно што сам желео да видим. Добио сам неке информације које ће ми служити за убудуће", додао је селектор Србије.

Србија није искористила пенал у 11. минуту, пошто је голман Кипра зауставио ударац Александра Митровића.

"Прво полувреме је било коректно одиграно у физичком смислу и генерално је то био висок пресинг. Имали смо неколико шанси, постигли гол, промашили пенал. Мишљења сам да смо дали тај гол из пенала, да би утакмица отишла у тотално другачијем правцу. Било би лакше да се контролише утакмица. Кипар је стекао самопоуздање у другом делу утакмице, доста играча смо мењали, али ритам утакмице мора да се држи свих 90 минута", навео је Стојковић.

Србија ће у јуну уочи почетка ЕП одиграти пријатељске мечеве са Аустријом и Шведском.

"Овај мартовски прозор и окупљање је такво какво је, а у јуну нас чека глазура тима и финализација оног за шта се спремамо. Сигурно ће утакмице против Аустрије и Шведске дати многе одговоре у каквом стању ће Србија бити и како ће изгледати на ЕП. Те две утакмице, иако су пријатељске, схватам их најозбиљније и то ће бити глазура тима за ЕП. Имамо довољно времена да испратимо форму и минутажу наших играча и потенцијалних играча који ће доћи. Не би требало да заборавимо једну групу играча која није била на списку у марту. Тако да, са њиховим повратком, Србија ће бити далеко моћнија и јача", истакао је селектор Србије.

Тадић је оборио рекорд по броју наступа у националној селекцији, пошто је на мечу са Кипром заиграо 106. пут у дресу Србије. Он је у игру ушао на почетку другог полувремена. Тадић (35) је на вечној листи престигао Бранислава Ивановића, који је одиграо 105 утакмица у дресу националног тима.

"То је јубилеј за њега, добро је да смо победили. Тадић је играч који дуго траје. Он је то игром и понашањем заслужио. Бројеви говоре у прилог томе. Оборио је рекорд, честитам му од срца", закључио је Стојковић.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво