Читај ми!

Фудбалери Србије против Кипра – искупљење или ново разочарање (РТС 1, 18.00)

Фудбалска репрезентација Србије играће други меч у мартовском репрезентативном прозору, ривал је селекција Кипра. Меч ће се играти на "АЕК арени" у 18.00, а директан пренос је на Првом програму РТС-а, најважније детаље пратите на нашем порталу.

Фудбалери Србије против Кипра – искупљење или ново разочарање (РТС 1, 18.00) Фудбалери Србије против Кипра – искупљење или ново разочарање (РТС 1, 18.00)

Фудбалери Србије доживели су пораз од Русије 4:0 у првом припремном мечу за првенство Европе. То је највећи пораз "орлова" под вођством Драгана Стојковића. Дуел са Кипром је као и претходни без резултатског значаја, али ће изабраници селектора Стојковића имати прилике да поправе утисак из Москве.

Против Русије била је приметна промена у формацији, односно Стојковићевој тактици, јер је Србија започела меч са четири играча у дефанзивној линији. Међутим, црвени картон Милану Гајићу у 19. минуту приморао је тим да се прилагођава игри противника, и након тога "орлови" нису показали задовољавајући квалитет како би парирали домаћим играчима.

Од селекције Србије у предстојећем мечу може се очекивати офанзивнији, али и ефикаснији наступ, јер је репрезентација Кипра у квалификацијама за Европско првенство у групи А против Шпаније, Шкотске, Норвешке и Грузије уписала максималних осам пораза са гол-разликом од три постигнута и чак 28 примљених голова. Последњи меч одиграли су 21. марта против Литваније, а резултат је био нерешен 1:1.

Најбољи играч Кипра је Григорис Кастанос, капитен тима, некадашњи играч Јувентуса, садашњи првотимац Салернитане. Кастанос поред тога што игра у везном реду, по потреби се трансформише у нападача, а у зависности од ситуације на терену уме одлично да покрива и празан простор у дефанзиви.

Пред Србијом није снажан и квалитетан ривал и све сем победе додатно би нарушило углед репрезентацији, на само три месеца до почетка Европског првенства.

Србија и Кипар никада нису одиграли званичну утакмицу, досадашњи сусрети су били пријатељског карактера. Кипар још није уписао победу, док Србија има три тријумфа, а један меч је завршен ремијем.

Последњи пут Србија и Кипар састали су се у Ужицу 2016. године, а резултат је био 3:1 у корист домаће екипе.

Капитен Србије Душан Тадић је против Русије уписао 105. наступ у дресу националног тима. Овим достигнућем се изједначио са Браниславом Ивановићем на врху вечне листе. Против Кипра Тадић ће исписати нову страну историје и постати апсолутни рекордер у репрезентацији.

Меч у Ларнаки почеће у 18.00, директан пренос је на Првом програму РТС-а, најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

субота, 27. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво