Читај ми!

Стојковић после Русије: Ако већ губимо боље да то буде у пријатељској утакмици

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић је на конференцији за новинаре говорио о разлозима пораза против Русије и том приликом је навео да је црвени картон Милану Гајићу био кључни тренутак утакмице.

Фудбалери Србије поражени су у пријатељском мечу од селекције Русије у Москви 4:0.

Србија је од 19. минута играла с играчем мање, јер је Милан Гајић искључен директним црвеним картоном након повлачења противничког играча унутар шеснаестерца као задњи играч у одбрани.

"Руси су одлична екипа, искористили су своју предност. Кључни тренутак био је црвени картон, па је руски тим играо са предношћу више од 70 минута. Био је то сјајан тренинг меч, али не за нас. Ипак, ако нам је суђено да изгубимо, онда је боље да то буде у оваквом сусрету", рекао је Стојковић.

Статег "орлова" је рекао да је за пријатељски меч, одлука судије Арде Кардершлера била оштра приликом црвеног картона Гајићу.

"Кажњени смо два пута - црвеним картоном и пеналом. Мислим да би жути картон био довољан за пријатељску утакмицу. Жао ми је што је ова одлука донета, уништила је игру. Навијачи су видели само руску репрезентацију, не и српску. Настављамо да се спремамо за Европско првенство и боље је да, ако већ губимо, то буде у пријатељској утакмици. Штета што нисмо дали гол, иако смо имали прилике", нагласио је селектор.

Русија је уписала први тријумф над неком европском селекцијом још од 11. новембра 2021. године када је поражен Кипар 6:0 у квалификацијама за Светско првенство у Катару.

"Добро смо знали да је ово веома добар тим, а ово је била значајна победа за Русију. То им даје самопоуздање, упркос пријатељском статусу утакмице. Могли су одлично да искористе предност једног играча, али нам је било тешко да играмо у овом ритму", навео је Стојковић.

Селектор је рекао да Милан Гајић није имао среће на данашњој утакмици против Русије.

"Желим да кажем да не морамо да паничимо, ускоро нас очекује пријатељска утакмица са Кипром, затим још две припремне утакмице за првенство Европе, тако да имамо времена да поправимо оно што данас није успело. Жао ми је само што смо данас играли са десет играча против једанаесторице", закључио је селектор Стојковић.

Србија ће наредну припремну, тј. пријатељску утакмицу играти против Кипра 25. марта, док ће истог дана Русија играти против Парагваја.

недеља, 05. мај 2024.
18° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се