Џајић: Уефин конгрес у Београду привилегија за све нас који радимо у српском фудбалу

Председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић изјавио је у Паризу да је част и привилегија да Београд 2025. године буде домаћин Конгреса Европске фудбалске уније.

На Конгресу Уефа, који је одржан у Паризу, усвојена је одлука Извршног комитета да Београд и ФСС буду организатори наредног састанка највишег тела Европске фудбалске уније, који ће бити одржан трећег априла наредне године.

Џајић није крио задовољство због поверења, које је указано Србији од стране Уефе на челу са Александером Чеферином.

"Одлука Уефе да домаћинство наредног Конгреса додели нашој организацији, за све нас који радимо у српском фудбалу мора да буде част и привилегија, али пре свега огромна одговорност и обавеза да докажемо да смо достојни указаног поверења. Београд је препознат као динамичан град са богатом фудбалском традицијом и способношћу да организује један од најзначајнијих догађаја у европском фудбалу", рекао је Џајић по завршетку седнице, преноси званични сајт ФСС.

Џајић је додао да Србија има довољно времена да се припреми за домаћинство.

"Имамо сасвим довољно времена да се припремимо за овај велики изазов и сигуран сам да ћемо бити на висини задатка. Конгрес у Београду је важан корак у даљем јачању веза између ФСС и Уефе, као и прилика да разменимо искуства и идеје са колегама из других земаља", рекао је Џајић.

Нагласио је да одлука Уефе долази у најбољем могућем тренутку, када се репрезентација Србије припрема за наступ на Европском првенству у Немачкој и када српски фудбал бележи значајан напредак у различитим сегментима, пре свега на плану развоја инфраструктуре.

Чеферин је на Конгресу Уефе рекао да се Југославија никада није осећала европскије, него када је Црвена звезда освојила Куп европских шампиона 1991. године.

"Чути такве речи од председника Уефе на једном оваквом скупу заиста те чини поносним и привилегованим. То су били успеси српског фудбала и наравно да остаје огромна жал што 1992. године нисмо добили шансу да на терену покажемо оно што смо заслужили кроз квалификације на путу ка Шведској. Драго ми је што се Уефе сетила да минутом ћутања ода почаст људима који су преминули између два Конгреса и што смо на тај начин имали прилику још једном да се опростимо оде великих имена европског фудбала, али и од двојице наших људи чија су имена била исписана на великом екрану, Мустафе Хасанагића и Велимира Ђорђевића", истакао је Џајић.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара