Преминуо Луиђи Рива

Луиђи "Ђиђи" Рива, водећи стрелац репрезентације Италије свих времена, преминуо је у 80. години, јавили су италијански медији.

Риви је позлило у његовом дому на Сардинији током викенда и лечен је због сумње на проблеме са срцем на кардиолошком одељењу болнице Сан Микеле у Каљарију.

Почасни председник Каљарија од 2019. прошле године је 7. новембра напунио 79 година и после опроштаја од фудбала наставио је да живи у престоници Сардиније, у стану у центру, преноси Газета дело спорт.

Био је део тима Италије који је освојио Европско првенство 1968. године, а такође је играо и на Светском првенству 1970. када је Италија поражена у финалу од сјајног тима Бразила са Пелеом. Био је вицешампион у трци за Златну лопту 1969. године, када је за најбољег европског играча проглашен Ђани Ривера.

Рива је одиграо скоро целу своју клупску каријеру у Каљарију и био је најбољи стрелац Серије А када је тим са Сардиније освојио титулу првака Италије једини пут у својој историји 1970. године. Био је почасни председник клуба у тренутку своје смрти.

Због повреде био је приморан да оконча играчку каријеру 1976, пошто је за Каљари постигао 164 првенствена гола на 315 мечева. Три пута је био најбољи стрелац Серије А. Рива је касније дуги низ година био део штаба репрезентације, укључујући 2006. када је Италија освојила Светско првенство.

петак, 17. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара