Рома отпустила Муриња

Португалац Жозе Мурињо није више тренер Роме, саопштио је италијански клуб.

Два дана након пораза од Милана у 20. колу Серија А (3:1), Рома је отпустила португалског тренера Жозеа Муриња.

Римљани су саопштили да је дошло до растанка са тренутним ефектом, као и да су са шефом стручног штаба отишли и његови најближи сарадници.

На последњих пет утакмица у шампионату Италије, клуб из Рима је уписао само једну победу, реми и три пораза на гостовањима - од Болоње, Јувентуса и Милана, а недавно је изгубио и од градског ривала Лација у четвртфиналу Купа Италије.

Рома је тренутно тек девета на табели Серија А са 29 освојених бодова - пет мање од Фјорентине која је на четвртом месту - последњем које води у Лигу шампиона.

Мурињо је у Риму од 2021. године, а са Ромом је освојио прво издање Лиге конференције, чиме је постао први тренер у историји фудбала који је подизао пехар Лиге шампиона, Лиге Европе и Лиге конференције.

У претходне две сезоне, Рома је са Португалцем на месту тренера завршила као шеста у Серији А, уз идентичан однос победа, ремија и пораза (18-9-11) и сличан број датих и примљених голова - 59-43 у сезони 2021/22. и 50-38 у сезони 2022/23.

Пре Роме, Мурињо је током каријере тренирао Бенфику, Леирају, Порто, Челси, Интер, Реал Мадрид, Манчестер јунајтед и Тотенхем. Освојио је бројне трофеје међу којима и две Лиге шампиона - са Портом и Интером.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво