Читај ми!

Дуљај пред дерби: Моји играчи не морају ништа, осим да дају све од себе

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај, дан уочи 171. вечитог дербија, каже да је утакмица против Црвене звезде светиња и да тако мора да остане. Истиче да његови играчи не морају ништа, осим да дају све од себе на терену од првог до последњег минута. Наглашава да су мотивисани јер су недавно на кошаркашкој утакмици осетили амотсферу у "Арени".

Заостали меч 9. кола Суперлиге Србије између Партизана и Црвене звезде биће одигран у среду од 18.00 часова на стадиону Партизана. Црвена звезда има два бода више од вечитог ривала, иако је Партизан не тако давно био први на табели са шест бодова предности.

Тренер Партизана Игор Дуљај рекао је на конференцији за медије дан уочи 171. вечитог дербија да није исто ући у дерби са бодовним плусом или минусом, али да у таквим утакмицама нема калкулација какво год да је стање на табели.

"Ако се сетимо претходних времена, била је и већа разлика пред дерби. Увек је лакше када сте у бодовној предности, али ниједног тренутка нисмо гледали друге, нити сам причао какве резултате противници бележе. Од мене фудбалери Партизана имају само захтев да вредно раде, буду поштени према себи и дају све што могу", нагласио је Дуљај.

Каже да су фудбалери Партизана мотивисани јер су недавно на кошаркашкој утакмици осетили амотсферу у "Арени" и шта значи бодрити вољени клуб. Ипак, упозорава на квалитете вечитог ривала.

"Звезда има доста брзих и квалитетних везиста, међу њима Александра Катаија, способног потезом да реши меч. За нас је важно да будемо концентрисани. Примили смо у последње време доста голова. Можете да спремите тактику, примите гол из корнера и онда се све мења. Биће доста борбе, обично слави онај који више дуела добије", истакао је Дуљај.

"Морамо да обратимо пажњу на офанзивни прекид ривала"

Шеф струке црно-белих наглашава да је фудбал жива ствар и није наука, па не може да се предвиди шта ће се десити.

"Сигурно морамо да обратимо пажњу на офанзивни прекид ривала јер то ради фантастичн, доста комбинација има, тако је дао гол Манчестер ситију и у Суботици", упозорио је Дуљај.

Улогу фаворита препушта Црвеној звезди...

"Звезда је играла Лигу шампиона, довела одличне играче, а и док је бодовна предност била за нас они су и тада били фаворити. Увек смо причали да нам је следећа утакмица најважнија, нисмо се заносили нити обећавали, ишли смо од меча до меча. Рекао сам мојим играчима да немају никакав притисак. Не морају ништа осим да пруже све од себе", нагласио је Дуљај.

"Кануте је ван строја и не тренира од Ниша"

Тренер Партизана је најавио да сутра неће моћи да рачуна на везног фудбалера Френка Канутеа, који се повредио против нишког Радничког.

"Кануте је ван строја и не тренира од Ниша, а двојица играча су јутрос добили температуре, нећу их именовати, а видећемо да ли ће бити спремни", рекао је Дуљај.

Није замерио најватренијим навијачима што неће доћи на јужну трибину због бојкота који траје од почетка сезоне.

"Поштујем став навијача, ценим људе који имају свој став. Ти исти навијачи нас подржавају на сваком гостовању, носили су нас до преокрета и победа и то нам много значи. Много би нам било лакше да сутра имамо ветар у леђа, али имаћемо сигурно подршку са истока и запада", рекао је Дуљај.

"Нема потребе да се диже била каква тензија"

Фудбалер Црвене звезде Марко Стаменић изјавио је да Партизан "има помоћ судија ове јесени", док је његов саиграч Осман Букари рекао да би црвено-бели по квалитету екипе требало да победе Партизан 3:0. Дуљај је на конференцији замољен да прокоментарише изјаве играча Звезде.

"Стаменић је одличан играч, млад, перспективан и имаће одличну каријеру. Букари има право да каже шта хоће, има искуство и каријеру иза себе. Спортски и храбро је да то каже и да верује у себе и своју екипу. Свакако нема потребе да се диже била каква тензија, ово је спортска прича и после утакмице ћемо честитати једни другима, који год резултат да буде", истакао је Игор Дуљај.

Тренер Партизана није желео да коментарише делегирање судије Ненада Минаковића и чињеницу да 171. вечити дерби неће судити Срђан Јовановић, како је првобитно одлучено у септембру, пре него што је утакмица одложена.

Марковић: Сваки играч једва чека дерби

Капитен Партизана Светозар Марковић рекао је пред сутрашњи меч да сваки играч једва чека дерби и да му је жао што навијача црно-белих неће бити на југу стадиона у Хумској.

"Сваки играч једва чека дерби, то је најлепша утакмица. Биће одличан меч у којем ћемо моћи да уживамо", рекао је Марковић на конференцији за медије.

Свестан је да је екипа у паду форме. "То што у последње време примамо доста голова приписујем паду концентрације. Неколико последњих мечева код куће смо лоше улазили, губили до 15. минута. Доста пута смо се враћали, што значи да имамо карактер и квалитет, али није могуће увек се вратити", истакао је Марковић.

понедељак, 20. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара