Читај ми!

Дуљај: Ко се смеје играчима Партизана, исмева 40 посто грађана Србије

Тренер фудбалера Партизана Игор Дуљај рекао је пред меч против Радничког из Крагујевца да неће експериментисати са саставом због опасности од картона јер је прва следећа утакмица увек најважнија.

Партизан у суботу од 18.30 дочекује Раднички у мечу 19. кола Суперлиге Србије, а због парних картона неће моћи да игра млади штопер Михајло Илић. Уз то, опасност од суспензије за среду и "вечити дерби" против Црвене звезде прети Кристијану Белићу и Бибарсу Натху у случају да "пожуте". 

"Имамо проблема што се тиче картона, Белић и Натхо имају по три, али нема ту калкулација. Најважнија је прва следећа утакмица, а то је Раднички. Причао сам већ с њима, рекао сам им да обрате пажњу, да нема приче. И да ако направе неки прекршај, нећу да ризикујем ништа, одмах правим измену ако видим да сами иду ка томе", рекао је Дуљај на конференцији за медије.

Додао је да је реакција играча после пораза у Нишу била позитивна.

"Свако ће на свој начин да покаже инат. Само желим да то буде спортски инат. Не треба да се инатимо на било који други начин, да добијамо беспотребне картоне. Ја сам их добио два, али морам да признам да су заслужена. У последње време смо их много добили, у последњих пет утакмица, можда преко 20 картона. Да се мало нашалим, добијамо их као бомбоне. Деда Мраз нам их дели за џабе", додао је Дуљај.

Тренер Партизана је рекао да ће остати при ставу да не коментарише суђење.

"Није ми свидело то да не смеш да се смејеш играчу Партизана, јер не смејеш се само играчу Партизана, смејеш се Партизану, смејеш се људима који су дошли из Панчева, из Београда, из Лесковца да бодре свој тим. И то уопште није лепо. Свако може да греши, и судије трпе притисак, и ми им свашта кажемо. То исто није лепо, али никоме се не смејемо. Партизан има много симпатизера, преко 40 одсто ове земље, и њима се смејеш у лице. То није лепо", истакао је Дуљај.

Посебно је апострофирао да међу судијама има много пријатеља. 

"Многи међу њима раде частан и поштен, изузетно стресан и тежак посао. Није ни њима лако, морам да кажем, али смејање некоме у лице то стварно није пријатно ни лепо. Упутим и ја, нажалост, неку непријатну реч, а најгрубља коју сам му рекао је да је лош човек. Ми смо спортисти, увек када изгубимо, пружим руку, честитам колеги, али тежим ономе да сви имају равноправан однос", закључио је Дуљај и истакао да сутра сигурно неће играти повређени Френк Кануте, и додао да су под знаком питања Нејтан де Медина, Ксандер Северина и Марко Живковић

недеља, 05. мај 2024.
23° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се