Читај ми!

Фудбалери Селтика у посети папи Фрањи: Играти заједно, као тим, права је победа

Најлепша ствар у фудбалу је бесплатна, а то јесте лепота заједничког играња, рекао је папа Фрања фудбалерима Селтика из Глазгова, приликом њихове посете дворани Павла Шестог у Ватикану.

Говорећи на италијанском језику, поглавар Римокатоличке цркве позвао је играче Селтика, који су у Риму изгубили од Лација са 2:0 у утакмици Лиге шампиона, да никада не изгубе свој спортски дух.

"У спорту, најлепша ствар је бесплатна, а то је лепота заједничког играња", рекао је папа Фрања, напомињући да "играти заједно, као тим" заправо представља победу.

У припремљеном говору, папа је истакао да је давање доброг примера на терену и ван њега важније од победе, јер, према његовим речима, добар пример отеловљује врлине храбрости, истрајности, великодушности и поштовања достојанства других.

Папа је подсетио да је Селтик основан са циљем ублажавања сиромаштва у шкотском граду Глазгову, и истакао да жали што се "прелепа игра" променила, напоменувши да је у опасности да се игра само због финансијске добити.

"Вредно наслеђе вашег клуба даје велику одговорност коју носите на вашим раменима, подсећајући вас да будете добри узори, посебно младим људима“, рекао је папа Фрања играчима, додајући да не треба да теже само спортској изврсности, већ и да се старају о свом "личном интегритету".

Своје обраћање Папа је завршио молитвом да играчи Селтика наставе да памте и сведоче свему што спорт чини истински добрим и племенитим.

уторак, 27. фебруар 2024.
11° C

Коментари

Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво