Читај ми!

Меси о дешавањима на "Маракани": Могло је да дође до трагедије, на трибинама су биле наше породице

Kапитен аргентинске фудбалске репрезентације Лионел Меси изјавио је у Рио де Жанеиру да је одлучио да повуче саиграче у свлачионицу уочи почетка меча са Бразилом због тога што је локална полиција тукла гостујуће навијаче на трибинама стадиона "Маракана".

Аргентина је у Рио де Жанеиру остварила историјски тријумф над Бразилом у мечу квалификација за Светско првенство 2026. године, али је фудбал остао у сенци инцидената на трибинама "Маракане".

Нереди на трибинама почели су недуго пошто су интониране химне, а дошло је до туче бразилске полиције и аргентинских навијача. 

Аргентински фудбалери су покушали да смире ситуацију, а Меси је одвео екипу са терена у свлачионицу због чега је почетак меча каснио скоро пола сата.

"Видели смо да полиција на трибинама туче навијаче палицама. На трибинама су биле и породице наших фудбалера. Повукли смо се у свлачионицу, јер смо желели да смиримо ситуацију. Нисмо могли пуно тога да урадимо. Гледали смо како полиција удара људе. Могло је да дође до трагедије. Наши играчи су се питали како су им породице", рекао је Меси после меча.

Капитен "гаучоса" је додао да је утакмица била у другом плану после нереда на трибинама.

"Више смо били сконцентрисани на навијаче на трибинама него на утакмицу. Она је пала у други план и у том тренутку је била мање битна", додао је Меси, који је замењен у 78. минуту.

Актуелни светски шампиони су на терену 10 минута после утакмице прослављали победу.

"Толико сам срећан. Исписали смо историју и усрећили наш народ. Ово су дербији. Морали смо да чувамо лопту, то смо урадили. Ако морамо да се бранимо и мучимо, онда урадимо и то. Због тога смо најбоља екипа на свету", рекао је аргентински фудбалер Родриго де Паул.

Првих шест репрезентација из јужноамеричких квалификација пласираће се на Светско првенство 2026. године у САД, Мексику и Kанади, а седмопласирана ће играти у интерконтиненталном баражу. Аргентина је прва на табели са 15 бодова, док је Уругвај други са 13.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво