Читај ми!

Фудбалери Србије одрадили први тренинг уочи утакмица против Белгије и Бугарске

Репрезентативци Србије у фудбалу одрадили су први тренинг у Спортском центру Фудбалског савеза у Старој Пазови пред пријатељски меч са Белгијом који је на програму 15. новембра у Бриселу.

После пријатељског сусрета са Белгијом, репрезентацију Србије очекује један од најважнијих мечева у квалификационом циклусу за Европско првенство, дуел са Бугарском, 19. новембра у Лесковцу. 

Србија и Белгија су се до сада четири пута састајале, а "црвени ђаволи" имају три тријумфа, док су "орлови" само једном победили 2006. године у Београду у оквиру квалификација за Еворпско првенство. Једини стрелац на тој утакмици био је Никола Жигић.

У истом циклусу Белгија се већ наредне године реванширала Србији победом у Бриселу 3:2.

После тога, 2012, односно 2013. године у квалификацијама за Светско првенство, Србија је два пута поражена од Белгије.

Србија на путу ка Европи

"Орловима" ће против Бугарске бити довољан и реми за дугоочекивани пласман на шампионат Европе. Подсећања ради, државни тим није играо првенство Старог континента од 2000. године.

Србија се налази на другом месту Групе Г квалификација са 13 бодова, док је екипа Бугарске последња са само два освојена бода, од чега је један уписала након ремија са "орловима" у Разграду.

Селектор Драган Стојковић изјавио је на конференцији за медије да његов тим има довољно памети, квалитета и мотивације да победи Бугарску.

Стојковић је такође рекао да ће Сергеј Милинковић-Савић и Дарко Лазовић пропустити мечеве са Белгијом и Бугарском због проблема са повредама. 

Група Г: 

1. Мађарска 14
2. Србија 13
3. Црна Гора 8
4. Литванија 6
5. Бугарска 2

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара