Читај ми!

Друловић по доласку на место селектора "орлића": Играћемо леп фудбал, али и на резултат

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије, играчи до 21 године, Љубинко Друловић званично је преузео дужност, саопштио је ФСС.

Друловић је на месту селектора заменио Душана Ђорђевића, који је смењен после пораза од Енглеске 9:1 у квалификацијама за Европско првенство 2025.

"Желимо нове победе, желимо да у млађим категоријама гајимо, баш као сениорска селекција, победнички менталитет. Због свега тога смо се одлучили, а после оне ружне епизоде и катастрофе у Енглеској, да направимо промену и ангажујемо новог селектора. Надамо се да ћемо са Друловићевим искуством, радом који је имао са млађим селекцијама, добити оно што тражимо, а то су победе. И играче који ће после игара у младој селекцији себе препоручити за дрес најбоље репрезентације", рекао је директор спортског сектора ФСС Мирослав Тањга, преноси званични сајт ФСС.

Он је истакао да је ово био изнуђен потез.

"Ђорђевић је први повукао потез, јер после једног таквог пораза, ми као фудбалска земља, нација која увек има велика очекивања, морамо да размишљамо о будућности. Ово је, дакле, изнуђен потез, имамо још шансе да се пласирамо на Европско првенство и даље идемо са једном великом жељом, надом да ћемо то и остварити", додао је Тањга.

Друловић је са омладинском селекцијом Србије освојио ЕП 2013. године.

"За мене нови изазов, задовољан сам и срећан што ћу да радим и са овом генерацијом момака. Надам се да ћемо имати добру сарадњу и да ћемо заједно остварити и добре резултате у интересу српског фудбала и репрезентације", истакао је Друловић.

Млада репрезентација Србије има шест бодова после три меча квалификација за ЕП.

"Важне су победе против Северне Ирске, пре тога и против Азербејџана. Прва следећа је увек најважнија, фокус ће бити сада само на тај меч са Енглеском, а после и дуел са Луксембургом у Старој Пазови. Група је тешка и захтевна, али учинићемо све да се пласирамо на Првенство Европе. Енглези су прваци Европе у овом узрасту, ту је и Украјина која има одличну репрезентацију, али имамо и ми своје жеље и амбиције. Велики сам оптимиста и надам се да ћемо остварити оно што сви желимо", навео је нови селектор Србије.

Друловић ће дебитовати против Енглеске, 18. новембра у Бачкој Тополи. Србија ће три дана касније играти у Старој Пазови против Луксембурга.

"Неке ствари ћемо поправити, сигурно ћемо изгледати много боље. Доста играча познајем, неке и из А репрезентације где сам сарађивао са селектором Драганом Стојковићем. Бићемо екипа која ће пре свега да игра добар фудбал, али и на резултат. Важно је да побеђујемо да би могли да дочекамо финиш квалификација са шансама да се нађемо на ЕП", додао је Друловић.

Нови младе репрезентације имао је прилике да упозна Митровића, Лучића, Михајла Илића...

"Они су окосница младе репрезентације, били су на списку А тима, а ово је њихова велика шанса да уколико добро играју за младу да се изборе за статус у А тиму, можда и састав који ће ићи на првенство Европе у Немачку. Селектор Стојковић је 'отворен' по питању тог младог кадра, али пре свега момци морају да заслуже позив за А тим, добрим играма у младој селекцији", додао је Друловић.

Директор млађих категорија ФСС Никола Лазетић верује да ће нови селектор младе репрезентације донети много својим ауторитетом, знањем, великим искуством....

"Специфичан је тренутак. Ја бих се захвалио Друловићу који је пристао да се врати тамо где је уписао своје име и презиме златним словима. Он је већ радио у млађим селекцијама, био је првак Европе са једном златном генерацијом која је данас носиоц у А тиму код селектора Драгана Стојковића.Тако да има то неопходно искуство које је потребно, има иза себе и фантастичну играчку каријеру", навео је Лазетић.

Он је истакао да Друловић познаје систем ФСС.

"Ја бих му се захвалио што је у овом специфичном тренутку, специфичном фигуративно, јер се и даље налазимо на доброј позицији, имамо исти број бодова као Енглеска, али се десио тај катастрофалан пораз од Енглеске, па је селектор Ђорђевић поднео оставку…Имали смо петнаестак дана да реагујемо, понављам јако сам задовољан што је Друловић прихватио функцију и ја му желим да буде успешан приближно као што је био у мандату селектора омладинске репрезентације", навео је Лазетић.

Он је поновио да се млада репрезентација Србије налази у тешкој групи квалификација за ЕП.

"Група јесте тешка, али ми ћемо тражити нашу шансу, надам се да ће Друловић поставити ствари као кад је раније радио са млађим категоријама, да ће ауторитетом, знањем и великим искуством које има и из А тима, остварити заједничке жеље. Оно што је такође веома важно, а желим да нагласим, јесте да млада репрезентација за ове три године колико сам ја у савезу, има тесну сарадњу са А тимом", рекао је Лазетић. 

"Све што се до сада радило у младој репрезентацији, радило се уз неопходан амин  и сагласност селектора Стојковића, директора Стојановића и Ненада Бјековића који су уско везани за А тим. Сада је за селектора младе дошао човек који је радио са њима, а ми смо увек имали четири, пет играча који су се налазили и на списку А тима. Дешавало се да селектор Стојковић позове неког у А тим, а онда их проследи младој селекцији, тако да је неопходно да селектор младе репрезентације има добар контакт и сарадњу са селектором А тима", закључио је Лазетић.

ЕП биће одржано 2025. године у Словачкој, а директан пласман обезбедиће победници група и три најбоље другопласиране репрезентације. Преосталих шест другопласираних селекција играће у плеј-офу.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије