Читај ми!

Матеус: Халанд је требало да добије "Златну лопту"

Некадашњи немачки репрезентативац Лотар Матеус изјавио је да је фудбалер Интера из Мајамија Аргентинац Лионел Меси незаслужено добио "Златну лопту" за најбољег играча године и додао да је та награда требало да припадне нападачу Манчестер ситија Норвежанину Ерлингу Халанду.

Меси је освојио "Златну лопту" за најбољег играча године коју додељује часопис Франс фудбал. Аргентинац је по осми пут у каријери добио награду.

Аргентинац је ово признање освајао и 2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019. и 2021. године. Друго место припало је Ерлингу Халанду, а трећи је био нападач ПСЖ-а и француски репрезентативац Килијан Мбапе.

Меси је са селекцијом Аргентине тријумфовао на Светском првенству у Катару 2022. године, а прошле сезоне освојио је и титулу шампиона са Пари Сен Жерменом у француском првенству.

Халанд је са Манчестер ситијем освојио Лигу шампиона, Премијер лигу и енглески ФА куп.

"Халанд је целе године био бољи од Месија. Ова награда није заслужена и доказује да Светско првенство више вреди од свега осталог. Нико није био бољи од Халанда. Он је био најбољи у последњих 12 месеци. Освојио је важне трофеје са Манчестер ситијем, поставио је рекорд по броју голова. Ја сам Месијев фан, али ово синоћ је била фарса", рекао је Матеус добитник "Златне лопте" 1990. године.

Награду "Златна лопта" покренута је 1956. године.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара