Мундијал 2034. у Аустралији, Малезији, Сингапуру и Индонезији?

Председник Фудбалског савеза Индонезије Ерик Тохир изјавио је да његова земља жели да заједно са Аустралијом, Малезијом и Сингапуром буде организатор Светског првенства 2034. године.

Представници Међународне фудбалске федерације позвали су прошле недеље представнике Азије и Океаније да се кандидују за организацију Мундијала 2034.

"Разговарамо о кандидатури с Аустралијом. Посетио сам Малезију и Сингапур, а обе земље су изразиле интересовање да се прикључе Индонезији и Аустралији", изјавио је Тохир за "Сиднеј морнинг хералд".

Фифа је недавно објавила да ће СП 2030. бити одиграно у Уругвају, Парагвају, Аргентини, Шпанији, Португалији и Мароку и да је 31. октобар последњи рок за подношење кандидатура за организацију Мундијала 2034. године.

Свестко првенство 2022. је одржано у Катару, а домаћин Мундијала 2026. биће Канада, САД и Мексико. Фудбалски савез Саудијске Арабије је недавно изразио жељу да организује Свестко првенство 2034.

"Прилично добро стојимо. Мислим да ће Фифа да узме у обзир да је подручје Блиског истока било домаћин Мундијала прошле године. Јапан и Јужна Кореја су већ организовали Мундијал 2002. Сигуран сам да ће Фифа желети да друге земље буду домаћини", додао је Тохир.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се