Читај ми!

Станковић: Чукарички је против Звезде нама послао поруку, на "Маракани" сам научио шта је притисак

Тренер фудбалера Ференцвароша Дејан Станковић рекао је пред меч против Чукаричког у првом колу групе Ф Лиге конференција, да је клуб са Бановог брда победом над Црвеном звездом претходног викенда послао поруку и његовом тиму.

 Станковић је истакао поведу Чукаричког 2:1 над Црвеном звездом у Суперлиги Србије као меч који је показао квалитете екипе са Брда.

"Гледали смо утакмицу Чукаричког против Звезде, екипа је играла без страха против мог бившег клуба, са јасним циљем и планом. Чукарички је уз мало среће која је веома битна у фудбалу заслужено победио Звезду и тако послао јаку поруку и нама", започео је Станковић излагање на конференцији за медије у Будимпешти.

Станковић одлично познаје Чукарички и верује да клуб са Бановог брда може да оствари добре резултате у Европи.

"Чукарички није без шанси у овој изузетно јакој групи, а да ли могу да изненаде и стигну до пролаза даље зависи искључиво од њих самих", рекао је Станковић.

Он је говорио о разликама у вођењу клубова који иду на све пехаре у домаћим такмичењима и Сампдорије са којом се борио за опстанак и није успео да га обезбеди.

"Радио сам пре Сампдорије у Црвеној звезди, знам како је играти за освајање титула и пехара и како је кад си под притиском, навикао сам на то", додао је некадашњи шеф струке Црвене звезде.

Станковић је пре две недеље сео на клупу Ференцвароша, после лоших резултата екипе у квалификацијама за Лигу шампиона и домаћем шампионату.

"Радили смо добро у претходне две недеље, упознао сам се и са играчким и са људским квалитетима екипе и могу да кажем да сам веома задовољан. Екипа је професионална и жељна напредовања, и тимског и личног. Презадовољан сам играчким кадром који имам на располагању. Наш циљ је да се прође група и да се дочека пролеће у Европи иако смо свесни да имамо веома јаке ривале", констатовао је српски стручњак.

Станковић се осврнуо и на историјски успех српског фудбала који има три клуба у групним фазама такмичења под окриљем Уефа.

"Драго ми је што српски фудбал има три клуба у групама у европским такмичењима и надам се да ће наставити да скупљају бодове и да Србија сваке године има што више клубова у групама", изјавио је Станковић.

Утакмица Ференцварош-Чукарички се игра у четвртак од 18.45 часова.

понедељак, 17. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије