Читај ми!

ФК Раднички Ниш писао Џајићу: Тражимо смену Филиповића и казну за судију Милановића

Фудбалски клуб Раднички послао је отворено писмо председнику Фудбалског савеза Србије Драгану Џајићу у којем наводи да је екипа из Ниша већ дужи временски период незадовољна суђењем.

"Не дозволите да било ко упрља Ваше име и углед и крије се иза Вас, а да овако руководи фудбалским судијама у Србији. Председниче, фудбалска јавност у Србији већ дуже време запрепашћена је непрофесионалношћу и бахатошћу појединих судија и људи који су за њихово именовање одговорни", наводи се у писму Радничког упућеном председнику ФСС Драгану Џајићу.

Клуб из Ниша истиче да је незадовољан суђењем Милана Милановића.

"Као што се и Црвена звезда сада жалила на суђење Милановића, пре извесног времена смо и ми званично упутили жалбу на истог судију због његовог непрофесионалног суђења на бараж утакмици Радничког против Инђије. Тада смо се обратили званичним писмом и председнику Судијске комисије Дејану Филлиповићу, жалећи се на непрофесионално понашање судије, али одговор нисмо добили ни до данас. Филиповић нас никада није упристојио било каквог одговора, и не само да никада није казнио судије које су очигледно оштетиле Раднички него их је и награђивао", навео је клуб из Ниша.

"И због свега тога ми сада поново тражимо смену Филиповића и кажњавање судије Милановића, јер је недопустиво то што се ради. Ово није проблем ни Радничког, ни Звезде, нити било ког клуба појединачно, већ је проблем српског фудбала у потпуности и оваквим стварима се мора стати на пут", истиче се у саопштењу Радничког.

Клуб из Ниша истиче "да проблем суђења у српском фудбалу постаје рак рана овог спорта и да су зато су неопходне хитне реакције".

"Неприхватљиво је да Филиповић и његови сарадници игноришу све проблеме проузоковане њиховим нерадом, а све ово већ дуго траје. Судије морају да суде поштено и мора се формирати орган у ФСС-у који ће контролисати рад судија. Србији не треба судија који ће бити извршилац жеља Филиповића или било ког другог појединца", наводе из Радничког.

Раднички је на крају писма затражио да арбитри суде по правилима игре.

"Зато што нема јасне контроле, суђења су из кола у коло све гора. Тако ће и бити док се не утврди одговорност оних који су довели српски фудбал у такву ситуацију. Тражимо да судије буду поштени и суде по правилима игре, а не да буду егзекутори. Имајући у виду да Раднички, па и цео југ Србије, нема представнике у Извршном одбору и Одбору за хитна питања, судије клубове из овог региона сматрају потпуно небитним и могу против њих да раде ста год пожеле", закључује се у саопштењу Радничког.

уторак, 26. септембар 2023.
26° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"