Читај ми!

Нови шериф у црвено-белом - Ендиаје појачао Звездин напад

Фудбалер Шериф Ендиаје нови је играч Црвене звезде. Сенегалац је истакапо приликом представљања да је дошао у клуб мотивисан Лигом шампиона.

Нови фудбалер Звезде је потписао трогодишњи уговор уз могућност продужетка сарадње на још једну сезону. Центарфор је наступао за турску Адану.

"Срећан сам што сам овде. Заиста сам задовољан оним што сам видео од Црвене звезде. Имао сам више понуда, поготово из Француске, али је одлука да дођем у Звезду била лака. Мотив је наравно Лига шампиона, част ми је што ћу играти у највећем клупском такмичењу на свету", истакао је Ендиаје.

Сенелгалац је рекао на промоцији да је спреман да игра против било ког противника.

"Спреман сам да играм против било кога, да ли је то Манчестер Сити или неко други, не правим разлику. У Звезди сам како бих помогао тиму да оствари задате циљеве. Знам да Звезда има сјајне навијаче, радујем се томе што ћу играти пред њима. Свестан сам и да су њихова очекивања велика, али овде сам да пружим максимум. Надам се да ћу већ сутра истрчати на терен", констатовао је Ендиаје.

Центарфор је навео да су му познате тактичке замисли тренера Барака Бахара.

"Позната ми је формација и систем у ком Бахар игра. Лично, одговара ми свака тактика, могу да се прилагодим, то ми није проблем. Шансе постоје да презимимо, мислим да нисмо случајно у Лиги шампиона, већ да се тиме доказује квалитет. Имамо шансу да прођемо даље", изјавио је Ендиаје.

Спортски директор Црвене звезде Митар Мркела рекао је да је Ендиаје последње појачање шампиона Србије у овом прелазном року.

"Шериф је наш нови нападач, долази из Адане, турског Суперлигаша и утисак је да је најтеже било у овом прелазном року довести центарфора. Ипак, најважније је да је Ендиаје данас са нама. Ради се о модерном нападачу, брзом, јаком, способном, баш каквог смо желели сво време. Биланс је такав да је 10 играча дошло, а 15 напустило наш клуб", изјавио је Мркела.

Сматра спортски директор црвено-белих истакао је да је клуб урадио добар посао са појачањима.

"Верујем да ће се то у наредном периоду преточити у велике резултате. Све што смо урадили у прелазном року је у договору са Бараком Бахаром. Пракса је таква у Црвеној звезди да се увек разговара са тренером када се идентификују играчи. Тренер има своје жеље у складу са филозофијом, упознао нас је с тим и тако смо и радили", закључио је Мркела.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије