Читај ми!

Ко ће на "ужарену" клупу Немачке - Клоп не жели, Магат се нуди, Нагелсман логичан избор

После отказа Хасију Флику, селекторско место фудбалске репрезентације Немачке остало је упражњено, мање од годину дана до почетка Европског првенства које ће се одржати у овој земљи. Јирген Клоп не жели на клупу "панцера", Феликс Магат се сам понудио, док Јулијан Нагелсман има највеће шансе да постане нови селектор Немачке.

Ко ће на "ужарену" клупу Немачке - Клоп не жели, Магат се нуди, Нагелсман логичан избор Ко ће на "ужарену" клупу Немачке - Клоп не жели, Магат се нуди, Нагелсман логичан избор

Само девет месеци остало је до почетка Европског фудбалског првенства у Немачкој, а домаћин и један од највећих фаворита за освајање титуле остао је без селектора.

"Панцери" су у јуну одиграли 1.000. фудбалски меч у историји, али су због серије лопих резултата у претходном периоду остали без селектора.

После убедљивог пораза од Јапана у пријатељском дуелу, Хансију Флику уручен је отказ, чиме је некадашњи стратег Бајерна постао први селектор у историји Немачке који са тог места није отишао самовољно.

Улогу старатеља националног тима преузео је Руди Фелер и одмах прекинуо низ лоших резултата - Немачка је у Дортмунду у пријатељском мечу савладала вицешампиона света Француску 2:1.

Да ли је у питању била позитивна реакција на шок после отказа Флику, или је Фелер нашао начин како да мотивише "панцере" против вековног непријатеља, а последњих деценија најближег политичког и економског партнера, вероватно никада нећемо сазнати.

У своком случају, Немачка тражи новог селектора, а три имена немачки медији држе у оптицају.

Клопово "најн" фудбалском савезу

Вероватно би највећи број Немаца желео да на клупи националног тима види харизматичног менаџера Ливерпула Јиргена Клопа, али то је најмање извесна опција.

Клоп је био велики фаворит да преузме клупу "панцера" када је Јоги Лев завршио своје службовање, али веома неочекивано шанса је пружена тадашњем тренеру Бајерна Хансију Флику.

Сада се ситуација драстично променила, пошто је Клопов менаџер Марк Косицке изјавио да његов штићеник има уговор са "црвенима" до 2026. године и да није доступан за функцију селектора националног тима.

Чини се да би Клопов стил игре какав гаји у Ливерпулу, али и претходно у Борусији из Дортмунда, "легао" немачкој репрезентацији, која би истовремено добила и харизму, која је недостајала и Флику и Леву, без обзира на резултате које су постизали.

Магат се сам нуди

Један од најискуснијих немачких тренера Феликс Магат сматра за себе да је идеално решење за место селектора националног тима и да је баш он тај који би помогао да Немачка "поново игра успешан и леп фудбал".

Магат је често у каријери спасавао тимове од испадања у нижи ранг такмичења, а има богато искуство вођења најбољих немачких клубова.

"Ми би хитно требало да пронађемо некога ко ће поново да окупи овај растрзани тим, који више није у стању да достигне свој потенцијал. Ја сам у неколико ситуација довео екипе од дна до средине табеле, а неке чак и до врха Бундеслиге. Мислим да је то оно што је у овом тренутку потребно Немачкој", рекао је искусни немачки тренер.

Оно што је највећи Магатов проблем је што никада није радио у репрезентативном фудбалу, а и последњи ангажман имао је у кинеском Шандонгу 2017. године.

Јулијан Нагелсман - очигледан и известан избор

Највеће шансе да седне на клупу Немачке дају се Јулијану Нагелсману, а тај избор би вероватно био и најлогичнији.

Нагелсман је млад и модеран тренер, изузетно цењен међу колегама, а своје умеће исказао је у три немачка тима - Хофенхајму, Лајпцигу и Бајерну.

Истина, у баварском гиганту се није прославио, али то не значи да није велики потенцијал око кога се овог лета отимало "пола" Европе.

Није нашао ангажман највише због чињенице да је још под уговором са Бајерном, због чега је тим из Минхена "одрезао" обештећење од 10 милиона евра.

То обештећење Бајерн неће тражити од националног Савеза, једини услов је да се коначно одигра пријатељски меч Бајерн-Немчка, који је уговорен још када је Флик постављен на место селектора 2021. године.

Велики проблем за Немачку је што национални тим, због чињенице да је домаћин Европског првенства, не игра такмичарске утакмице, већ само пријатељске.

С друге стране, ко год буде сео на клупу "панцера" на располагању ће имати велики број квалитетних играча, али и притисак целокупне нације која очекује да се на домаћем тлу Немачка попне на "кров Европе".

среда, 15. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара