Читај ми!

Насер Ђига ново појачање Црвене звезде

Репрезентативац Буркине Фасо Насер Ђига нови је фудбалер Црвене звезде, саопштио је београдски клуб.

Одбрамбени фудбалер је рођен 2002. године, а међу црвено-беле стигао је на једногодишњу позајмицу из Базела, уз могућност откупа уговора.

"Насер Ђига је млад играч који долази из Базела и профил је штопера каквог је Барак Бахар тражио од самог почетка. Висок је, чврст и брз, и то је оно што је Бахар желео како би наша одбрана изгледала баш по његовом укусу. Верујем да ће се Ђига брзо прилагодити захтевима које тражи наш тренер и да ће бити добро појачање за Звезду. Спремни смо за Лигу шампиона, радили смо на томе напорно, имамо искуство из претходна два учешћа које ће нам помоћи да будемо добри у утакмицама које следе", истакао је спортски директор Црвене звезде Митар Мркела.

Ђига је задужио дрес са бројем 24 и истакао је да се радује предстојећим утакмицама у Лиги шампиона.

"Задовољан сам што сам дошао у велики клуб као што је Црвена звезда и даћу све од себе да оправдам очекивања. Радујем се игрању у Лиги шампиона, нисам имао прилику до сада да будем део тако великог такмичења, иако сам наступао у Лиги конференција. У сваком случају, имам много мотива да се докажем, а оно због чега сам посебно нестрпљив је да дебитујем пред Звездиним навијачима. Био сам на утакмици против Новог Пазара, и одушевио сам се атмосфером. Навијачи су заиста фасцинантни, тако да је то разлог више због ког сам срећан што сам овде. Није захвално да причам о себи, али сматрам да сам модеран дефанзивац, да знам да играм са лоптом, да сам брз, јак и добар у игри 1 на 1 са противником", рекао је Ђига.

Насер Ђига је са 19 година из Витесеа, клуба у Буркини Фасо, стигао у Базел за који је одиграо 22 утакмице и постигао гол. Претходну сезону провео је на позајмици у француском Ниму где је одиграо 21 утакмицу, а у међувремену је постао и стандардни репрезентативац Буркине Фасо.

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара