Читај ми!

Мере штедње у мадридском Реалу

Бурна дешавања у Реал Мадриду не јењавају, након најављених одлазака из клуба Марка Асенсија, Маријана Дијаза и Едена Азара тим вишеструког првака Европе напустиће и Карим Бензема. Ови одласци играча значајно ће смањити трошкове Реала које је издвајао на годишње плате.

Карим Бензема неће играти за Реал следеће сезоне и напустиће Мадрид после 14 година, саопштио је клуб. 

Освајач златне лопте имао је опцију да аутоматски продужи уговор, али је у финишу сезоне дошло до разлаза између Бенземе и Реала. 

Још увек нема прецизних информација где би Француз могао да настави фудбалску каријеру, а као опције наводе се клубови из Саудијске Арабије. 

Капитен мадридског тима освојио је срца навијача и био је перјаница тима.

Са Реалом је освојио пет титула Лиге шампиона, исти број трофеја светских клупских првенстава, четири европска Суперкупа, четири пехара првака Шпаније, три Купа краља и четири шпанска Суперкупа.

Мере штедње у Мадриду

Сви одласци које је Реал Мадрид најавио омогућују клубу да уштеди значајну суму новца у платама која ће вероватно бити искоришћена за будуће трансфере на летњем тржишту што ће допринети и лакшој транзицији коју су челници најављивали.

Бенземин, али и одласци Асенсија, Азара и Маријана укупно ће у клупској каси оставити 76 милиона евра које је Реал издвајао за плате ових играча, преноси Марка.

У случају Асенсија и Маријана значи да ће ослобођено бити 18 милиона евра бруто, а највеће растерећење буџетске касе су одласци Карима Бенземе и Едена Азара са 28, односно 30 милиона евра.

Према извештајима шпанских медија Реал Мадрид је решен да ове сезоне у своје редове доведе Џуда Белингема из Борусије Дортмунд, али да поврати Франа Гарсију из Ваљекана.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво