Читај ми!

Гомеш: Поносим се рекордима, највећа жеља ми је да освојим титулу са Партизаном

Фудбалер Партизана Рикардо Гомеш изјавио је да је задовољан постављеним рекордима у црно-белом дресу, али је додао да му је и даље највећа жеља да освоји титулу са клубом из Хумске у Суперлиги Србије.

Гомеш је до сада у дресу Партизана поставио четири рекорда. Постигао је највише голова у европским утакмицама (20), а постао је страни играч са највише голова у српском фудбалу (укључујући и мечеве у Европи).

Он је постао страни играч са највише голова у домаћем првенству и играч са највише голова у једној сезони за Партизан.

"Ако погледате све ове рекорде - то је невероватно, јер прве године када сам дошао овде нисам ни знао за наведене рекорде. То су били неки високи бројеви, неке високе цифре и људи чак и не причају о томе, јер није реално. Али након прошле сезоне која је била добра, моји бројеви су такође били веома добри и људи су почели да причају о овим рекордима. За неке од рекорда сам сазнао тек након што сам их оборио, али као што рекох, за мене и за моју породицу је велико задовољство што сам уписао своје име у историју овог великог клуба", рекао је Гомеш за Партизанов подкаст.

Гомеш је са Партизаном у првом мандату освојио Куп Србије.

"Од када сам дошао овде, увек сам говорио да је мој сан да освојим титулу за овај клуб, а прошле године смо имали велику прилику, заиста велику прилику, и на крају се то није десило. То се није десило и покушаваш да разумеш зашто. Гледаш у себе и кажеш 'да, дајем 100 одсто себе на свакој утакмици, напорно сам тренирао сваки тренинг, био сам све време фокусиран' и покушавате да разумете и не видите разлог, не можете да нађете одговор зашто се све тако издешавало. Али верујем у Бога, да Бог увек има план за нас. Ко зна, можда Бог има бољи план за нас у будућности, надам се", додао је нападач Партизана.

Репрезентативац Зеленортских острва изабран је гласовима навијача за најбољег фудбалера Партизана у недавно завршеној сезони.

"Да будем искрен стварно осећам овај клуб. Осећам то од када сам први пут дошао овде, ту повезаност. То је једноставно тако, покушавам да научим колико год могу. Наравно, не могу да знам баш све, али знам доста прича о Партизану и учим сваки дан све више и више, јер је важно и добро је за мене да знам. Играм у Партизану, не желим да сутра тек тако одем, а да не знам имена бивших играча, да не знам историју. Покушавам да будем 100 одсто део Партизана, да знам све ствари које треба знати да бих био добар. Желим да будем добар са свима, мислим да је ово први корак за постизање успеха, да будем љубазан према свима, посебно у оваквом клубу где су људи толико фанатични, толико емотивни да то показују где год да одем", навео је Гомеш.

Он је истакао да навијачима као најважнијим људима клуба треба указати поштовање.

"Показују да заиста воле овај клуб и зато је то један од разлога што се осећам јако лоше због прошле и ове године, што нисмо били на нашем нивоу. Навијачи су најважнији људи за клуб, јер то су људи који са нама пате када не постижемо добре резултате, који такође први славе када имамо добре резултате, тако да је потребно указати им поштовање које заслужују и верујем да за све њих то није лако ове године, јер нико није очекивао да ће сезона проћи како је прошла. Али, једино што могу да урадим је да обећам да ћу до мог последњег дана овде давати својих 100 одсто или чак више ако буде могуће, зато што они то заслужују", закључио је Рикардо.

Партизан је сезону 2022/23. завршио на четвртом месту на табели Суперлиге и наредне сезоне ће играти у трећем колу квалификација за Лигу конференција.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво