Читај ми!

Килијан Мбапе изабран за најбољег играча француске лиге

Фудбалер Пари Сен Жермена Килијан Мбапе проглашен је четврти пут заредом за најбољег играча француске лиге у овој сезони у избору Синдиката професионалних играча Француске (УНФП), преноси Екип.

Мбапе (24) је ове сезоне одиграо 33 меча у француском првенству и постигао је 28 голова. Он је први стрелац француског првенства испред Александра Лаказета из Лиона, који је постигао један гол мање.

Мбапе је први фудбалер, који је четири пута заредом проглашен за најбољег играча француске лиге. Ова награда је први пут додељена 1994. године. Он је надмашио Швеђанина Златана Ибрахимовића, којi је три пута у каријери био проглашен за најбољег играча француске лиге.

"Задовољство је, одувек сам желео да освојим ову титулу и да упишем своје име у историју лиге. Међутим, упркос свим амбицијама које имам, нисам очекивао ову титулу тако брзо", изјавио је Мбапе.

За тренера сезоне проглашен је шеф стручног штаба Ленса Франк Хејз. Ленс је освојио друго место и после 20 година играће наредне сезоне у Лиги шампиона.

За најбољег голмана изабран је чувар мреже Ленса Брис Самба, а најбољи млади играч је фудбалер Пари Сен Жермена Нуњо Мендеш.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво