Читај ми!

Сјајан меч на Карађорђу, четири гола и реми Војводине и Партизана

Фудбалери Војводине и Партизана одиграли су нерешено 2:2 у мечу шестог кола плеј-офа Суперлиге Србије.

Партизан се оваквим исходом опростио од борбе за друго место два кола пре краја првенства. Војводина је пета и обе екипе ће играти у Квалификацијама за Лигу конференција.

Партизан је знатно агресивније ушао у меч. Имали су црно-бели неколико прилика у првих пет минута, али пре свих Менинг и Рикардо нису искористили сјајне шансе. Војводина је узвратила преко Милошевића, али је на месту био Вујачић који је успео да стигне ривала и не дозволи му да изађе сам испред голмана.

Настављена је доминација црно-белих, још једну стопостотну шансу пропустио је Дијабате. Домаћин је запретио преко Малбашића,али је одбрана гостију била на месту и одбила лопту у корнер.

Партизан је повео у 17. минуту. Дијабате је сјајно послао лопту ка Рикарду, иза леђа одбране, Рикардо се одлично изборио за шут и прецизним ударцем искоса са леве стране постигао супротни угао.

Пет минута касније изједначила је Војводина. Сјајна контра домаћина Вукчевић је упослио Милошевића који је у ситуацији један на један са голманом Партизана изашао као победник.

Након изједначења Војводина је преузела иницијативу и кренула по други гол. Низале су се шансе пред голом црно-белих, који након промашаја Дијабатеа пред изједначујући гол домаћина, нису створили нити једну праву шансу.

Војводина се испромашивала, а највећу шансу имао је Чумић у финишу првог дела игре ка да је његов покушај да са полудистанце погоди саме рашље, голман Поповић успео да “скине“.

Још узбуђења и у наставку. Већ на самом старту Војводина је дошла до предности. Играо се 46. минут. Дупли пас Милошевића са Вукчевићем, Милошевић који се нашао сам испред голмана Поповића, шутирао је и погодио мрежу.

Само четири минута касније црно-бели су изједначили. Дијабате је сјајно упослио Рикарда, овај се нашао сам испред голмана Царевића, који брани његов ударац, на одбијену лопту налетео је Колорадо и прецизним ударцем затресао мрежу.

Настављена је отворена игра на обе стране, црно-бели нису успевалида озбиљније да запрете, а домаћин је користио сваку прилику да запрети.

У последњих десет минута црно-бели су много грешили, а Војводина је пропустила велику шансу да реши меч у своју корис. Малбашић је искористио грешку одбране Партизана, прошао је по левој страни у срцу шеснаестерца пронашао је Чумића који је био непрецизан.

Последњу праву прилику на мечу за Партизан пропустио је Шеховић, који је након центаршута Пантића, захватио лопту на око седам метара, али је био непрецизан.

На крају Војводина – Партизан 2:2.

Плеј-оф, шесто коло:

Субота:
Раднички КГ - Црвена звезда 1:1

Недеља:
Војводина – Партизан 2:2
Вождовац – Чукарички 1:1
Нови Пазар – ТСЦ 1:4

Табела:
Црвена звезда 96
ТСЦ 74
Чукарички 72
Партизан 68
Војводина 62
Нови Пазар 50
Вождовац 45
Раднички КГ 42

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије