Читај ми!

Недимовић: Приштинска забрана такмичења је изашла из оквира спорта, одговор државе ће бити одлучан

Косовска полиција је забранила организовање такмичења, па чак и тренинге спортских клубова који нису регистровани у Приштини. Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић истиче да ће одговор државе бити чврст и одлучан.

У допису које су добили клубови, приштинске власти забрањују организацију такмичења  шаховским и фудбалским клубовима које не организује тзв. Олимпијски комитет Косова и клубови регистровани у систему самопроглашене државе. Министар спорта Зоран Гајић је  истакао да је ово срамотан притисак на српски народ и незапамћена дискриминација спортиста.  

Запрећено је привођењем учесника спортских догађаја. Полиција је добила налог да не дозволи улазак у јужну српску покрајину спортским клубовима из централне Србије.

“Прво да кажем да ја већи облик дискриминације нисам видео у животу, још од другог светског рата, то што се дешава на простору Косова и Метохије. Да ви деци српске националности не дате да се такмиче, тренирају и слично“, рекао је потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић.

“Заједно радимо као ФСС као кровна организација са нашим регионалним савезом са господином Уљаревићем који је на његовом челу у северној Косовској Митровици. Заједно са државом ћемо наредних дана радити и одговор ће бити чврст и одлучан.“

“Ово је изашло из оквира спорта не само фудбала јер сви спортови су угрожени, сви људи који играју тамо су угрожени. Мислим да ће бити јасан одговор државе“, закључио је Недимовић.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара