Читај ми!

Бајерн се реванширао Фрајбургу, Бајер наставио победничку серију

Фудбалери Бајерна надиграли су Фрајбург са 1:0 на гостовагу и сачувао лидерску позицију на табели. Бајер Леверкузен је убедљиво надиграо Ајнтрахт са 3:1, а Дортмунд савладао Унион Берлин са 2:1 у утакмицама 27. кола Бундеслиге.

Само пар дана после елиминације из купа Бајерн се реванширао Флајбургу славећи на гостујућем терену и сачувавши водећу позицију на табели.

И срећа је била на њиховој страни јер су домаћини у врло равноправном дуелу имали велику шансу да поведу када је Лукас Холер погодио стативу.

У 52. минуту Холанђанин Матијас де Лихт је постао играч одлуке када је после додавања Џамала Мусијала послао лопту у мрежу Флајбурга сјајним шутем са неких 30 метара.

Овом победом Бајерн је сачувао вођство на табели пред Борусијо из Дортмунда која је на свом терену славила против Унион Берлина са 2:1.

Домаћини су повели у 28. минуту поготком Малена за 1:0 и на одмор су отишли са предмошћу. Гости се нису предавали па је Беренс изједначио у 61. минуту, али сва три бода домаћину је обезбедио резервиста Мукоко у 79. минуту.

Бајер Леверкузен је убедљиво надиграо још једног директног конкурента за Лигу шампиона Ајнтрахт са 3:1 и дошао до пете победе у серији.

Серију погодака су отворили Адила и Дијабија за 2:0 у првом полувремену. Ајнтрахту је успео да смањи на 2:1 голом Сова у 74. минуту, али је то било све јер је Азмун у петом минуту надокнаде поставио коначних 3:1.

У преостала два дуела Вердер је голом Филкруга у петом минуту надокнаде извукао бод у гостима против Мајнца за 2:2, док је Келн у гостима савладао Аугзбург 3:1.

Бундеслига 27. коло

Субота

Аугзбург - Келн 1:3 (1:2)

Леверкузен - Ајнтрахт 3:1 (2:0)

Дортмунд - Унион Берлин 2:1 (1:0)

Фрајбург - Бајерн 0:1 (0:0)

Мајнц - Вердер 2:2 (0:0)

Херта - РБ Лајпциг 0:1 (0:1)

Недеља

Борусија Менхенгладбах - Волфзбург

Бохум - Штутгарт

Хофенхајм - Шалке

субота, 01. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије