Лазетић: Резултатима смо стекли привилегију да у сваком Уефином жребу будемо носиоци

Директор млађих категорија Фудбалског савеза Србије Никола Лазетић изјавио је да су му помешана осећања, након што су минуле недеље кадети у категорији до 17 година изборили пласман на шампионат Европе, а омладинци до 19 година у последњим секундима остали без финалног турнира.

Кадетска фудбалска репрезентација Србије пласирала се на Европско првенство за играче до 17 година, пошто је у Старој Пазови победила Израел са 3:0 у мечу трећег, последњег кола Прве групе завршног круга квалификација за континентални шампионат.

"Штета је што нисмо успели да поновимо резултат из прошле године, када су обе наше селекције биле учесници завршног турнира. У сваком случају, кадети су нас одушевили. Нису клонули духом после пораза од Белорусије на старту квалификација, декласирали су Босну и Херцеговину и Израел и у великом стилу оверили визу за шампионат у Мађарској", рекао је Лазетић.

Омладинска фудбалска репрезентација Србије, играчи до 19 година, није успела да се пласира на Европско првенство, пошто је ремизирала, 2:2 са селекцијом Пољске у мечу трећег, последњег кола Шесте групе квалификација за континентални шампионат.

Некадашњи репрезентативац посебно је апострофирао улогу селектора кадета Александра Луковића, такође бившег А репрезентативца и учесника Светског првенства у Јужној Африци 2010. године.

"Многи су га оспоравали на почетку циклуса, чак сам и ја био на удару, али сам се водио идејом да неко ко је као играч прошао све репрезентативне селекције и касније оставио дубок траг у А репрезентацији, неко ко је играо фудбал на највишем могућем нивоу, мора да има предност у односу на тренере који немају никакво интернационално искуство. Разговарали смо пре и после сваке утакмице, зрачио је оптимизмом и уливао огромну дозу самопоуздања. Рекао сам му уочи последњег меча да ми се много допада што је толико самоуверен, он ми је одговорио 'Лазо, како играчи да ми верују, ако код мене осете страх’", истакао је Лазетић.

Србија ће бити у првом шеширу жреба за Европско првенство до 17 година, а поред "орлова" ту су и селекције Француске, Португалије, Републике Ирске, Шпаније, Холандије и Хрватске.

У другом шеширу су Велс, Италија, Немачка, Пољска, Енглеска, Шкотска, Швајцарска и Словенија.

"Уопште се не оптерећујем именима ривала. Веома је важно да смо квалитетним радом и добрим резултатима у претходне две године, стекли привилегију да у сваком жребу будемо међу носиоцима. То је одличан предуслов за неки запаженији пласман на завршном турниру. Свакако да бисмо волели да и ова генерација понови успех претходне која је под вођством Радована Кривокапића догурала до полуфинала и несрећно изгубила тек после извођења пенала. Идемо корак по корак. Битно је да смо максимално фокусирани и да поштено и часно радимо свој посао. Данас у Фудбалском савезу Србије нико ниједном селектору не може да се меша у избор играча, тактику и било шта друго. То нам је једино важно и само такав приступ доноси жељени резултат", навео је Никола Лазетић.

Утакмице на завршном турниру у Мађарској играће се на седам стадиона, а занимљиво је да ће дан после полуфиналних сусрета, на Пушкаш арени у Будимпешти бити одиграна финална утакмица Лиге Европе.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво