Фергусон и Венгер примљени у Кућу славних енглеске Премијер лиге

Легендарни фудбалски менаџери Алекс Фергусон и Арсен Венгер примљени су у Кућу славних Премијер лиге. Њих двојица су заједно освојили 16 титула у Премијер лиги и постали су први менаџери који су добили то признање.

Алекс Фергусон (81) је најуспешнији менаџер у историји Премијер лиге, пошто је са Манчестер јунајтедом од 1986. до 2013. освојио рекордних 13 титула.

У саопштењу се наводи да се шест фудбалера, које је тренирао Фергусон, налази у Кући славних Премијер лиге, а то су Дејвид Бекам, Ерик Кантона, Рој Кин, Вејн Руни, Петер Шмајхел и Пол Сколс.

Шкотски тренер је на 810 утакмица у Премијер лиги остварио рекордних 528 победа, а за менаџера године проглашен је 11 пута.

"Заиста сам пресрећан што сам уврштен у Кућу славних Премијер лиге. Част је када добијете овакво признање. Међутим, не ради се само о мени. Ради се о послу у Јунајтеду и вези коју смо имали током много година, тако да сам такође поносан на клуб, стручни штаб и играче", рекао је Фергусон.

Арсен Венгер (73) је водио Арсенал од 1996. до 2018. године, а са лондонским клубом је освојио три титуле у Премијер лиги.

Француски тренер је Арсенал водио на рекордних 828 утакмица у Премијер лиги, а са лондонским клубом остварио је 476 победа уз 199 ремија. Награду за менаџера године освојио је 1998, 2002. и 2004. године.

"Веома сам захвалан што сам изабран у Кућу славних. Увек смо желели да навијачима дамо нешто посебно. Желео бих да будем познат као неко ко је волео Арсенал, ко је поштовао вредност клуба и оставио га у позицији у којој може да расте и постане још већи. Поделити ово признање са сер Алексом је велика част за мене", истакао је Венгер.

среда, 27. септембар 2023.
27° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"