Фудбалери ТСЦ-а спасавали повређене у саобраћајној несрећи код Суботице

При повратку са тренинга петорица фудбалера ТСЦ-а Горан Антонић, Ифет Ђаковац, Јосип Чалушић, Мартин Мирчевски и Ненад Филиповић наишли су на ланчани судар у коме је било 14 возила, при чему су помагали повређенима и спречили да дође до већих последица.

До несреће на магистралном путу Суботица – Бачка Топола дошло је услед јаког ветра који је носећи земљу и прашину са околних њива створио пешчану олују, па је видљивост на том делу пута била минимална.

При повратку са тренинга петорица фудбалера ТСЦ-а наишли су на низ слупаних возила.

Након што су видели о чему се ради и брзо увидели да опасност још није прошла, јер су надолазили и други аутомобили, паркирали су аутомобил поред пута, после чега су истрчали на пут да зауставе саобраћај и помогну учесницима ове незгоде.

“Враћали смо се са тренинга када се у близини Суботице од јачине ветра подигао облак прашине од земље са њива поред пута, који је толико био густ да иако смо смањили брзину замало и ми нисмо учествовали у судару. Кроз тај облак прашине пробали смо да се пробијемо на другу страну пута кад је камион налетео на један од аутомобила који се налазио на средини пута. Тада смо да би се склонили с пута сишли у канал поред и пробили се на другу страну на део где је видљивост била добра одакле смо приметили да се други аутомобили приближавају и да нису свесни да је испред њих судар. Истрчали смо из аута и почели да их заустављамо, након чега смо позвали хитну помоћ, ватрогасце и полицију. Вратили смо се до места несреће и испитивали људе да ли су добро и да ускоро стиже хитна“, рекао је у изјави за Моцарт Спорт капитен ТСЦ-а Горан Антонић.

Током поподнева у суботичкој болници збринуто је једанаесторо повређених. Нико није животно угрожен, потврђено је РТС-у у Општој болници у Суботици.

Две повређене особе су збринуте на одељењу хигургије, док остали имају лакше телесне повреде.

понедељак, 02. октобар 2023.
18° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"