Мађари лако са Бугарима, Холандија убедљива против Гибралтара

Фудбалери Мађарске на најбољи начин стартовали су у квалификацијама за Европско првенство, на свом терену победили су Бугарску 3:0. Очекиване победе забележили су и Француска, Холандија, Пољска и Шведска.

Убедљива победа Мађарске над Бугарском показала је да је Мађарска спремна да нападне једну од прве две позиције. Екипа коју води Младен Крстајић претрпела је два пораза без постигнутог гола, па се поставља питање хоће ли бивши селектор Србије остати на клупи Бугарске до следећег окупљања.

Мађарска је питање победника одлучила већ у првом полувремену, када је постигла сва три гола. Већ од седмог минута домаћин је водио поготком Весеија. На 2:0 у 26. минуту повисио је Собослаи, а коначних 3:0 поставио је Адам у 39. минуту. 

Аустрија је уз доста муке успела да савлада Естонију која је од 25. минута водила  голом Сапинеа. Аустријанци су у 17. минуту протраћили пенал, али је Грегорич погодио пречку. У 68. минуту Аустрија долази до поравнања, Флоријан Каинц је покупио одбитак и унео неизвесност у сусрет.

Имала је Естонија реми у ногама, али је у 88. минуту након шута Грегорича лопта погодила једног играча гостију променила смер и завршила у мрежи голмана Хеина, нападач Аустрије се ипак искупио за промашен пенал.

До прва три бода у овој групи дошла је Шведска која је у Солни убедљиво тријумфовала против Азербејџана са 5:0. Голове су постигли: Форсберг, Ђекерс, Карлсон и Еланг, док је лопту у своју мређу убацио Мустафазада.

У Групи Б очекиване победе забележиле су Француска и Холандија. Актуелни вицешампион света је теже него што се очекивало славио у Даблину против Ирске са 1:0, а једини гол постигао је Бенжамен Павар у 50. минуту, после ударца са дистанце.

Холанђани су после убедљивог пораза од Француске са 4:0, успели да победом над Гибралтаром 3:0 дођу до првих бодова у квалификацијама.

Одлично је одиграла дефанзивна линија Холандије која је већи део меча провела на противничкој половини. Холандија је повела голом Мемфиса Депаја у 23. минуту коме је асистирао Дензел Дамфрис. Исти фудбалер асистирао је и Нејтану Акеу који је у 50. минуту повисио предност на 2:0.

Аке се поново у стрелце уписао у 82. минуту када је и поставио коначан резултат на мечу. Шутирао је са руба шеснаестерца, његов ударац је након одбитка променио правац и завршио у мрежи Колеинга.

Пољска је на свом терену савладала Албанију минималним резултатом а једини гол на мечу постигао је Свидерски у 41. минуту.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво