Ибрахимовић: Не размишљам о пензији, желим да наставим да играм

Фудбалер Милана Златан Ибрахимовић рекао је да не размишља о пензији и додао да су саиграчи тражили да носи капитенску траку против Удинезеа, преносе италијански медији.

Фудбалери Милана поражени су од екипе Удинезеа резултатом 3:1, а једини гол за "росонере" постигао је Ибрахимовић из пенала.

Ибрахимовић је на том мечу постао најстарији стрелац у Серији А.

"Поносан сам што сам део историје овог великог клуба са великом историјом и играчима који су направили невероватне ствари. Међутим, овај мој гол нам није донео бодове, а то је оно што сам желео. Поносан сам и што сам био капитен, али утакмице није ишла онако како смо желели", рекао је Ибрахимовић.

Златан је био ван терена око осам месеци због повреде, први меч у сезони одиграо је 26. фебруара у победи Милана над Аталантом, када је у 74. минуту ушао у игру уместо Оливијеа Жируа.

"Добро сам се осећао на терену, нисам био у стартној постави 14 месеци, важно је да будем у доброј физичкој форми. Ако се будем осећао добро као овај пут, могу још да играм", објаснио је фудбалер.

Ибрахимовић је истакао да је Исмаел Бенасер у име осталих играча тражио да управо нападач носи капитенску траку на овој утакмици.

"Бенасер ми је пришао и питао ме да ли желим да будем капитен. Рекао сам му: 'У реду, скинућу тај притисак са тебе и пустићу те да се фокусираш на меч'", истакао је Ибрахимовић.

Италијански медији су пренели да нападач Милана још не размишља о пензији иако ће у октобру да напуни 42. године.

"Ако будем у доброј форми, желим да наставим да играм. Они који се пензионишу, а осећају се спремно, често зажале. Пуно сам патио ових 14 месеци и ово ми је прилика да то надокнадим и вратим се спорту. Срећан сам у Милану, све зависи од тога шта у овом клубу желе", закључио је Ибрахимовић.

Током каријере Златан Ибрахимовић је наступао за бројне славне клубове широм Европе, почевши од Малме, Ајакса, Јувентуса, затим је играо у Интеру, Барселони, Милану, Пари Сен Жермену, Манчестер јунајтеду. 

Играо је и у Америци за Лос Анђелес, а од 2019. године опет наступа за италијански Милан.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи