Златко Далић потписао нови уговор, остаје селектор Хрватске до 2026. године

Селектор фудбалске репрезентације Хрватске Златко Далић, потписао је нови уговор и остаће на месту селектора Хрватске до краја Мундијала 2026. године, саопштио је тамошњи савез на званичном сајту.

Далић је на клупу Хрватске дошао 2017. године и од тада са репрезентацијом освојио друго место на Светском првенству 2018. године и треће место на Светском првенству 2022. године.

"Златко Далић је испунио апсолутно све циљеве који су пред њега постављени у ових пет и по година, а притом је на светским првенствима у Русији и Катару потписао два величанствена достигнућа и предводио Хрватску до сребрне и бронзане медаље, чиме је постао наш најуспешнији селектор. Зато ми је посебно задовољство што смо се договорили око наставка сарадње која је до сада била апсолутно бриљантна. Златко није само постигао изванредне резултате већ је и креирао једну фантастичну атмосферу заједништва унутар и око екипе, а показао је и да зна како освежити екипу и притом задржати континуитет резултата“, изјавио је председник ФС Хрватске Маријан Кустић.

Хрватски стручњак истакао је да је његов посао највећа част и задовољство које тренер може да има.

"Захваљујем председнику Кустићу и свима у ФС Хрватске на великом поверењу, као и на подршци коју имам у раду с репрезентацијом. Много сам пута истакао како је овај посао највећа част и највеће задовољство које могу имати као тренер, те се истински радујем будућности са хрватском репрезентацијом", казао је Далић.

"Без обзира што смо већ постигли чудесне успехе, имам велику страст и амбицију да наставим да радим са Хрватском и сматрам да је пред нама још пуно сјајних изазова. У јуну ћемо пробати да освојимо Лигу нација, а идућег лета желимо да будемо део спектакуларног Европског првенства у Немачкој - било би испуњење сна да играмо велико такмичење пред десетинама хиљада наших навијача", закључио је Далић.

 

среда, 06. децембар 2023.
2° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара