Џајић: Потребна је седа глава, не обећавам куле и градове

Нови председник Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драган Џајић истакао је у Старој Пазови да је приоритет пласман националног тима на Европско првенство 2024. године, које ће бити одржано у Немачкој.

Драган Џајић је раније данас на изборној седници Скупштине у Старој Пазови једногласно изабран за председника Фудбалског савеза Србије.

"Почаствован сам чињеницом да сам добио прилику да водим српски фудбал. Прихватио сам овај изазов јер осећам да знањем и искуством стеченим освајањем 36 клупских трофеја, светске и европске титуле, могу да помогнем. Мислим да заједно можемо да подигнемо српски фудбал на виши ниво", рекао је Џајић након што је изабран.

Некадашњи фудбалер Црвене звезде је истакао да је репрезентација Србије огледало Савеза.

"Има добрих ствари, верујем да има и оних које можемо да урадимо. Репрезентација је огледало Савеза, учинићемо све да постане редован учесник такмичења. Приоритет је пласман на Европско првенство, учинићемо све да се тамо нађемо. Желимо искорак српског фудбала у целини, изабрао сам тим људи спремних да донесу бољитак. Граде се нови стадиони, у Зајечару, Лозници, са нестрпљењем очекујемо изградњу Националног стадиона. Тражићемо начин да клубовима помогнемо у изградњи терена и добрих услова", поручио је Џајић.

Обећао је да ће дати све од себе да српски фудбал учини бољим.

"Немам чаробни штапић, нити обећавам куле и градове. Даћу све од себе да српски фудбал учиним бољим, а оквиран план ћемо ширити и дорађивати. Потребна је седа глава, а искуство има предност. Молим вас да имамо стрпљења, да решавамо проблем по проблем. Не планирам да правим никакве радикалне заокрете. Они ће долазити са временом и у сарадњи свих нас, као и у заједничком договору са јасно постављеним циљевима", истакао је нови председник Фудбалског савеза Србије.

"Верујем људима из судијске организације"

Џајић је нагласио да ће се заједно са својим тимом трудити да ојача све структуре Савеза и такмичење у Суперлиги учини атрактивнијим и профитабилнијим за све клубове.

"Желим да свакој организацији у оквиру Савеза дам пуну аутономију али то ће значити и велику одговорност за њих. Почев од мојих првих сарадника, потпредседника и чланова Извршног одбора, који ће преузети задужења и одговорност. Исто је и са регионима. Челници региона ће имати моје поверење, да у складу са заједничким планом доносе одлуке у подсавезима и прате њихову реализацију", рекао је Џајић.

Истакао је да ће судијска организација деловати самостално.

"То потенцирам јер знам да је то увек тема. Међутим, верујем људима из судијске организације да то могу, а Савез ће практично бити брана разним ударима на њих. Они морају бити максимално професионални. Слично је и када је тренерска организација у питању, за коју мислим да ради добро и да има перспективу да помогне развоју нашег фудбала. Оно што желим је да укинемо је клубаштво, односно ситне, дневне и личне интересе који доводе до подела и деструкције", изјавио је Џајић и нагласио да је поносан на пријатељства и контакте које је деценијама стварао у Европи и свету.

Џајић је навео да ће се трудити да ФСС постане важан део Уефе и поуздан партнер у свим будућим пројектима.

"Створићемо тимове људи који ће се тиме бавити. Пратићемо модернизацију фудбала која се дешава и без које нам нема напретка. Свака сарадња са Уефом и Фифом биће на обострану корист. Немам чаробни штапић и никада нисам обећавао куле и градове. Нисам човек који ће да дође на функцију и да каже све ћу вам ја решити. То ми не пада на памет, нити било коме обећавам, нити сам обећао. Могу да радим онако како то најбоље знам, да дам сво своје знање, искуство и умеће, а време ће показати како ће то бити и изгледати", нагласио је први човек Фудбалског савеза Србије.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара