Милан у четвртфиналу Лиге шампиона након 11 година

Фудбалери Милана и Тотенхема одиграли су без голова (0:0) у реванш мечу осмине финала Лиге шампиона, па ће италијански тим захваљујући поготку из прве утакмице на "Сан Сиру" у четвртфинале елитног европског такмичења након 11 година чекања.

Сачували су фудбалери Милана у Лондону гол предности из првог меча на "Сан Сиру", па су након 11 година чекања изборили пласман у четвртфинале Лиге шампиона.

Истрајали су "росонери" у Енглеској 96 минута, мада им је значајно помогла бледа и неубедљива игра Тотенхема који све до последњих тренутака дуела није успевао да створи праву шансу из које би могао озбиљније да угрози гол Милана.

Утакмицу на којој су морали да јуре гол заостатка из Милана, "певци" су завршили са свега три шута у оквир гола, а најопаснији по противника био је тек онај у 93. минуту када је Сон центрирао из слободног ударца, а Кејн високо скочио и шутирао главом, али је голман Мењан успео да одбрани.

Да занимљивије од целе утакмице буде све што се догодило само у тих тридесетак секунди током надокнаде времена побринуо се Пјолијев адут са клупе Дивок Ориги који је погодио стативу из изгледне позиције након контранапада Милана који је уследио.

Од 77. минута Тотенхем није имао само гол мањка пошто је остао и са играчем мање на терену јер је Кристијан Ромеро добио други жути картон када је несмотрено ушао у дуел и "покосио" Ернандеза на аут линији.

Од самог почетка меча били су опрезни и помало бојажљиви фудбалери обе екипе, па у првом полувремену није забележен ниједан шут у оквир гола. Домаћи јесу били нешто офанзивнији и ближи поготку, мада је и Милан могао до вођства да је Месијас био прецизнији у 18. минуту након што су гости увежбаном комбинацијом из слободног ударца изиграли читаву одбрану "певаца".

Било је за очекивати да ће фудбалери Тотенхема у другом полувремену кренути на све или ништа, али нису били кадри, па је и пре искључења Ромера Милан био нешто опаснији тим, али је голман Форстер у неколико наврата добро интервенисао и зауставио покушаје Жируа и Брахима Дијаза.

Пре ударца главом Кејна у надокнади времена најбоље од домаћих фудбалера био је снажан шут Хојбјерга из незгодне позиције, са којим добро постављени Мањан није имао пуно проблема.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво