Читај ми!

Петрић: Знам којих 11 ће играти у Крушевцу, не интересују ме играчи само да би дошли

Тренер фудбалера Партизана Гордан Петрић на крају припрема у Белеку каже да је главни циљ да црно-бели играју фудбал, а не да се играју фудбала. Што се тиче појачања, истиче да га не интересују играчи само да би дошли и да има тим који може да "изгура" до јуна.

Гордан Петрић је у разговору за клупски сајт Партизана рекао да је пред-црно белима још много мечева, да не зна да ли ће вечити ривал губити бодове у првенству, али да се и не оптерећује много.

"Не знам да ли Звезда може да губи бодове, али има баш доста утакмица. Екипе су искусне, добро намештене, као ТСЦ, Војводина, Нови Пазар. Неће бити лако играти те утакмице. Још је много мечева, а да ли ће Звезда изгубити или не, то ме не оптерећује. Идемо од меча до меча, стварамо нешто што ће бити у јуну", истакао је Петрић.

Каже да је главни циљ да црно-бели играју фудбал, а не да се играју фудбала.

"Ми се некада играмо фудбала, код нас у лиги то можда и прође, због противника и односа у квалитету. У великој предности смо, како ми тако и Црвена звезда. Ипак, циљ је да Партизан игра тако да ривали знају да ће наићи на тежу причу у односу на друге противнике", изјавио је Петрић.

"Спремни смо за наставак првенства"

Тренер Партизана истиче да је црно-беле послужило време у Белеку и да су припреме одрађене како је и било планирано.

"Ако ме питате да ли смо задовољни - јесмо. Резултатски, да кажем да није битно за мене. Наравно, било би лепо да смо добили неки меч више, али спремни смо за наставак првенства, сигурно", рекао је Петрић. 

Осврнуо се и на последњи меч против ЦСКА из Москве, који су црно-бели изгубили резултатом 2:1.

"Било је тешко играти због ветра. Прво полувреме смо могли да примимо два гола, али и да дамо. Ветар је успоравао. Они су се боље снашли. После, када је судија рекао да ће меч бити продужен за пет минута, било ми је чудно. Као да му је лакнуло кад смо прмили гол. Шалим се наравно, можда би било лепо да је остало нерешено, али то не мења ништа. Битно да смо спремни. Избегли смо повреде, а они коју су били повређени су се вратили попут Данила Пантића и Хамидуа Траореа", истакао је Петрић.

"Знам којих 11 ће играти у Крушевцу"

Партизан сезону наставља 5. фебруара против Напретка у Крушевцу, а Петрић наглашава да већ зна тим који ће играти.

"Знам којих 11 ће играти у Крушевцу, али то не значи да ће исти почети и против Младости ГАТ у Београду. Играчи морају да се понашају такмичарски, поготово у почетку када одиграју пар утакмица, па се ствари искристалишу. Напредак је врло незгодан противник. Да ли ће терен дозвољавати да играмо нашу игру, видећемо", рекао је Петрић.

Тренер Партизана је најавио да ће млади играчи добити већу шансу него иначе и затражио је од навијача стрпљење и подршку.

"Мислим да су млади баш добили шансу, више него пре. Да будем јасан, сви ће се вратити у омладинску школу и Телеоптик и одиграти утакмице које треба да имају у ногама. Имамо ми првотимце који ће изнети полусезону. Да се не лажемо, одлука клуба треба да буде да у наредном периоду дамо младима већу шансу. Тиме ће доћи и до осцилација. Код нас постоје таленти који могу у наредном периоду да буду костур тима. Одлука је наша да то изгурамо до краја. Морамо да пренесемо јасну поруку навијачима да ће доћи до тога. Сада није могуће да те младе играче константно стављамо у наредних шест месеци да би добили неку велику минутажу", рекао је Петрић.

"Не интересују ме играчи само да би дошли"

Петрић је прокоментарисао и податак да ове зиме ниједно ново име није стигло у Хумску.

"Рекао сам већ, не интересују ме играчи само да би дошли. Рекао сам да би било добро да Хазиза дође, он је квалитетан, играч за наредне две, три године. Само екстра квалитет нам је потребан, неко ко је много бољи од тренутних или неко ко ће у наредном периоду да буде битан, не мора ни да игра сада. Имам играче са којима могу да изгурам до јуна. Наравно да бих волео да имам још много добрих играча, али нећу да доводим сличне као ове који су већ ту. Појачање мора да буде много боље од садашњих фудбалера", објаснио је Петрић.

Иако је одрадио целе припреме са Партизаном, Милош Јојић неће поново потписати уговор са црно-белима.

"Јојић је био на Телеоптику, тренирао је са нама, хтео сам да потпише за нас. У том моменту смо имали проблем са везистима. Он је тада био изричит да неће да настави сарадњу са Партизаном из њему знаних разлога. Ја сам рекао да све то око њега могу да хендлујем, у смислу неког његовог евентуалног проблема са навијачима или нечег те врсте. Сада није реално да потпише, иако је он квалитетан играч и уклопио би се у свлачионицу и начин игре у наредном периоду. Он је показао да је прави професионалац. Наћи ће клуб у наредних пар дана и ја му желим пуно среће", навео је Петрић.

На питање новинара о Фусени Дијабатеу, Петрић је причао и о фудбалским, али и другим стварима.

"Дијабате је каснио на припреме. Био сам изричит да клуб мора да обрати пажњу на такве ствари и да, у том тренутку, можда хоћу и да га склоним из тима, јер неке ствари нису биле први пут, али он није злонамеран, такав је, другачији карактер, добар по души, али заборавља једноставно неке ствари. Вечерас се на пример мало више играо фудбала. Од меча са Звездом показао је да је играо фудбал на прави начин. Волео бих да сваку утакмицу игра фудбал, а не да се игра. Ипак, код таквих, како се каже, мајстора фудбала, се и играње фудбала некад може опростити", закључио је Петрић.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво