Читај ми!

"Орлови" након преокрета победили Американце у Лос Анђелесу

Репрезентација Србије, састављена углавном од играча из Суперлиге, победила је Сједињене Америчке Државе резултатом 2:1 у пријатељској утакмици одиграној у Лос Анђелесу.

Иако први пут заједно у тиму, фудбалери које је селектор Драган Стојковић Пикси повео у САД, одиграли су добру утакмицу и након преокрета савладали домаћу репрезентацију.

Американци, међу којима је овог пута највише било фудбалера из домаће МЛС лиге, уз неколико момака који су играли и на Мундијалу у Катару, поражени су на тлу своје земље први пут још од септембра 2019. године, када су изгубили од Мексика.

Славили су "орлови" у Лос Анђелесу, али су морали да јуре резултат, пошто је у 29. минуту америчка репрезентација повела преко Брендона Васкеза, који је сјајно реаговао приликом једног центаршута.

Изједначење је Србији донео везиста ТСЦ-а Лука Илић у 43. минуту, када је био прецизан из слободног ударца, након прекршаја над Дејаном Јовељићем.

Постигли су "орлови" још један гол чим је почело друго полувреме - коначан резултат поставио је капитен Вељко Симић у 46. минуту.

Американци у наставку нису успели да затресу мрежу Србије, а имали су изгледних прилика. Погледала је и срећа српске фудбалере јер је Кејд Кауел два пута погодио стативу практично у истом нападу.

Одлично је у финишу неколико пута интервенисао и резервни голман Србије Драган Росић, а у пар наврата лопта је завршила мало поред гола "орлова".

Имала је и Србија у првом полувремену  још две лепе шансе. У главној улози био је Симић, али је сјајно одбранио нови голман Челсија Габријел Слонина.

Репрезентација Србије наредне мечеве игра у марту, на старту квалификација за Европско првенство, против Литваније и Црне Горе.  

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво