Читај ми!

Изненађења и разочарaња групне фазе Лиге шампиона

Завршена је групна фаза Лиге шампиона и познати су учесници елиминационе рунде такмичења. Жреб за нокаут фазу је заказан за понедељак у 12 часова, а екипе су подељене у два шешира.

Групна фаза Лиге шампиона ове сезоне била је фудбалски занимљива, а у појединим групама напета до самог краја.

Претходних година дешавало се да све иде по плану великих, богатијих, индивидуално јачих клубова, те је уједно постало и (не)занимљиво гледати дуеле у којима се победник већ назире. 

Најзанимљивије је било у Групи Д, где су сва четири тима пре последњег кола била у могућности да се домогну наредне фазе такмичења.

Спортингу је био довољан бод, док Тотенхем није смео да изгуби. У једном моменту енглески тим је губио од Марсеља, а екипа из Лисабона је водила. 

На крају Ајнтрахт је преокренуо против Спортинга, а тим Антонија Kонтеа је савладао Марсељ, поготком за победу у судијској надокнади времена.

Прва фаза ове сезоне завршена је са неколико изненађујућих резултата, многи од фаворита су се зауставили у такмичењу по групама. 

С тим у вези, на пролеће у Лиги шампиона од тимова који су гласили за адуте у својим групама, нећемо гледати Јувентус, Барселону, Атлетико Мадрид, Марсељ и Ајакс. Поменути клубови уједно представљају изненађења, али и разочарања у елитном фудбалском такмичењу ове сезоне.

Сви поменути клубови, сем Марсеља и Атлетика, играће друго по квалитету тамичење у Европи. 

Само два тима ван лиге петице

Премијер лига и Бундеслига ове сезоне имају највећи број екипа у нокаут такмичењу Лиге шампиона, по чак четири, Серију А ће представљати три тима, док примера ради Шпанија има само једног представника – Реал Мадрид. Част француске лиге браниће Пари Сен Жермен. 

Остатак клубова, тј. два тима долазе из Белгије и Португалије и они су били директни такмаци у Групи Б, а елиминисали су Бајер Леверкузен и Атлетико Мадрид. 

Жреб осмине финала Лиге шампиона заказан је за 7. новембар, а екипе су подељене на повлашћене и неповлашћене. 

Повлашћени: Наполи, Порто, Бајерн Минхен, Тотенхем, Челси, Реал Мадрид, Манчестер сити и Бенфика.

Неповлашћени: Ливерпул, Kлуб Бриж, Интер, Франкфурт, Милан, Лајпциг, Дортмунд, Пари Сен Жермен.

Првопласирани из групне фазе би требало да имају на папиру лакши посао, а добро је познато да не могу бити у дуелу против тимова из своје земље, као и са онима са којима су већ играли током јесени. 

Нема сумње да ћемо након Светског првенства гледати заниљиве утакмице у борби за финале Лиге шампиона, које је заказано за 10. јун 2023. године на највећем стадиону у Истанбулу – Олимпијски стадион Ататурк.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара