Читај ми!

Ђорђевић: Победа за Пушкарића

Тренер фудбалера Чукаричког Душан Ђорђевић задовољан је тријумфом против Металца у Суперлиги, којим је настављена добра серија резултата од почетка пролећног дела сезоне. Брђани су славили пети пут, уз један реми, у шест мечева. Тај учинак био је довољан да се бело-црни попну на треће место, сада са бодом више од Војводине.

Фудбалери Чукаричког су у среду победили Металац са 2: 0 у 25. колу Суперлиге головима Ђорђа Јовановића, а тренер Ђорђевић је био изузетно задовољан игром тима.

"Знали смо квалитете екипе Металца, због тога смо дан пре меча имали можда и неуобичајено дуг састанак. Имају много школованих играча, играју препознатљив фудбал, знали смо да неће одустати од тог стила ни на нашем терену. Опет, ми смо имали великих кадровских проблема око састава тима, морали смо неке ствари у ходу да решавамо. Пре свега, задовољан сам издањем младих играча, Митар Ергелаш је почео утакмицу, Јован Лукић је ушао са клупе, одиграо је врло добро. Радује нас и та нова ситуација, али и место на табели на којем се тренутно налазимо и серија добрих резултата " рекао је Ђорђевић за клупски сајт.

Он је истакао да цела екипа Чукаричког ову победу посвећује Дарку Пушкарићу, момку који је поломио ногу на гостовању у Бачкој Паланци.

Чукарички се после дужег времена вратио на трећу позицију, која гарантује пласман у квалификације за премијерну Лигу Конфедерација. У пролећном делу сезоне редом су падали Инђија (1:0), Рад (2:0), Златибор (2:0), ОФК Бачка (2:1) и Металац (2:0), док су само Новосађани успели да остану непоражени у вероватно најбољем мечу одиграном ове сезоне на домаћим теренима (3:3).


"Пред крај полусезоне и почетак другог дела, казао сам играчима да уколико бранимо позицију на којој се налазимо, а тада смо били четврти, да нисмо добри. Морамо да гледамо оно што је испред нас, а то је била Војводина на трећем месту. Ако успемо, феноменално, ако не успемо - знамо да смо дали све од себе. И после победе против Металца сам им у свлачионици казао, сад смо трећи, а да ли ћемо одбранити ту позицију, то нико не зна. Али, да ћемо дати све од себе, то свима треба да буде јасно", рекао је Ђорђевић.

Шеф струке Чукаричког говорио је и о одласку Вељка Бирманчевића, који је потписао уговор са прваком Шведске Малмеом.

"Рачунајући и Бирманчевића, у овом прелазном року остали смо практично без три најбржа играча, нешто раније отишли су Ендијае и Езе. Они су нам давали велике могућности унапред. Али, сад смо добили неки други тип играча, морамо томе да се прилагодимо. Једноставно, развојни смо клуб, који има много младих играча. Они ће кроз каријеру умногоме напредовати и у том сегменту, сваки дан радимо на томе", закључио је Ђорђевић.

уторак, 30. април 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво