Кокеза: За кандидатуру Национални и још неколико стадиона

Председник Фудбалског савеза Србије Славиша Кокеза изјавио је да је сигуран да ће ФСС и држава Србија учинити максимум да се добије организација Мундијала 2030. године, што би значило изградњу Националног и још три-четири стадиона. Саво Милошевић, Звездан Терзић и Ненад Лалатовић су са одушевљењем реаговали на вест о кандидатури.

Раније данас, председник Александар Вучић, након састанка квадрилатерале у Варни са премијерима Грчке Алексисом Ципрасом, Бугарске Бојком Биросовом и Румуније Вјориком Данћилом изјавио је да је договорено да се четири земље заједнички кандидују.

"Одлично је да се на тако високом државничком нивоу између председника Србије и премијера Бугарске, Румуније и Грчке разговарало о фудбалу, а још је већи плус што се говорило о кандидатури са Светско првенство 2030. и Европско првенство 2028. године.

Сигуран сам да ће држава Србија са председником Александром Вучићем на челу и Фудбалски савез Србије учинити максимум да се добије организација и да се што боље припреми кандидатура", рекао је Кокеза Танјугу.

Како је навео, то би осим изградње Националног стадиона, подразумевало и изградњу још три-четири нова стадиона по Србији, а самим тим и огромно побољшање спортске и фудбалске инфраструктуре.

"И у случају да се не добије организација, стадиони и сви пратећи објекти би остали на располагању клубовима у Србији што би комплетан спорт у нашој држави подигло на виши ниво", поручио је Кокеза.

"Идеја је феноменална, с обзиром на повећање броја учесника у будућности неће моћи само једна земља да буде домаћин. Ево већ 2026. имаћемо Мундијал у три земље – САД, Канада и Мексико. Верујем да пошто су овде четири државе у питању да су са озбиљним ангажманом и заједничким радом и шансе да се добије Мундијал реалније", рекао је Милошевић Танјугу. 

"Не треба трошити речи колико би то било добро за наш фудбал, за Србију као земљу, за Београд и друге градове. Наравно, то би значило и да ће се радити на инфраструктури, стадионима, свему ономе што је савремени фудбал данас. Србија је земља фудбала, спорта уопште, видели сте каква је потражња била за улазницама за утакмице Звезде у Лиги шампиона. Мундијал код нас би био пун погодак", поручио је Терзић. 

"Сјајна идеја, долази од челних људи држава и треба је подржати. Било би феноменално за наш фудбал, промоцију наше земље, да по ко зна који пут покажемо свима какви су Срби домаћини. Било би фантастично и за наш клупски и репрезентативни фудбал, добили бисмо нове стадионе, а посебно сјајно за наш народ. Па, замислите да код куће гледамо утакмицу Србија – Бразил или Италија – Аргентина. Надам се и верујем да је могуће", поручио је Лалатовић. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво