УЕФА сазвала кризни састанак

Челници Европске фудбалске уније за среду су сазвали кризни састанак са представницима националних федерација Немачке, Белгије, Швајцарске, Хрватске, Словеније, Турске, Мађарске, Аустрије и Босне и Херцеговине.

Према речима директора Канцеларије Уефе за медије Роберта Фокнера, једина тема састанка биће нова афера са намештањем више од 200 утакмица у шампионатима тих држава.

У међувремену су неки савези већ реаговали, па је Фудбалска федерација Немачке по хитном поступку формирала радну групу која ће независно од Уефе испитати да ли је у Бундес лиги било сумњивих утакмица.

Министар спорта Аустрије Норберт Дарабос затражио је од националне фудбалске федерације најтеже казне за све који буду проглашени кривим.

"Они који манипулишу исходима утакмица морају да буду кажњену строжије него допинговани спортисти. Ако се утврди да су у то били умешани и челници клубова, ти тимови морају да будсу искључени из свих такмичења", рекао је Дарабос.

Према првобитној информацији јавног тужилаштва у Бохуму постојала је сумња о намештању три утакмице прве и друге лиге Аустрије, а сада се тај број попео на 11.

Након открића кладионичарске афере у Немачкој, хрватска полиција и Уред за сузбијање корупције и организованог криминала (УСКОК) почели су истрагу о намештању фудбалских утакмица у Хрватској.

Медији су навели да се од 200 сумњивих мечева у хрватском првенству односи 14, међу којима и сусрет Задра и Хајдука (одржзан 26. априла ове године), за који немачко државно тужилаштво из Бохума сумња да је намештен због добити на кладионицама.

Портпарол УСКОК-а Вук Ђуричић саопштио је да је спис састављан и да се од полиције тражи криминалистичка обрада, али није улазио у детаље нити о коликом се броју утакмица ради.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара