Србија победила Јужну Кореју

Фудбалска репрезентација Србије победила је у пријатељском мечу селекцију Јужне Кореје у Лондону са 1:0. Утакмица је почела минутом ћутања поводом смрти патријарха Српске православне цркве Павла.

Победнички гол за Србију постигао је Никола Жигић у седмом минуту сусрета на стадиону "Крејвен Котиџ".  Србија је тако Јужној Кореји нанела први пораз после две године током којих је репрезентација те азијске земље одиграла 28 утакмица.

Победа је могла да буде и убедљивија да су српски фудбалери искористили још неку од шанси, посебно у првих 20 минута утакмице.

Прву шансу имао је у петом минуту Данко Лазовић, који је добро шутирао из слободног ударца са 20 метара, али је голман Ки Јунг-Кванг лопту послао у корнер.

Одмах је уследила нова шанса за Србију, пошто је Немања Видић примио лопту из корнера, али се оклизнуо, па није најбоље шутирао. Голман Кореје ипак је био на мукама и морао да још једном лопту шаље у корнер.

Јунг-Кванг је, међутим, био немоћан у седмом минуту, када је Ненад Милијаш центрирао са леве стране, а Жигић побегао чувару и волејом лопту спровео у мрежу противника.

Јужна Кореја је у првом полувремену имала само једну добру прилику, када је у 12. минуту Ким Нам-Ил неочекивано шутирао са 25 метара, али је голман Србије Владимир Стојковић врховима прстију спасао мрежу орлова.

Нови гол Србија је могла да постигне у 21. минуту, када је Милан Јовановић добро центрирао са леве стране, али тројица српских фудбалера нису успела да добро захвате лопту.

Александар Луковић је у 32. минуту погодио и пречку, иако је, барем се тако чинило, желео само да лопту убаци у казнени простор противника.

Друго полувреме било је много мирније, па је најзанимљивији детаљ било улетање навијача на терен у 52. минуту због чега је меч на кратко прекинут.

Јужној Кореји је у 64. минуту поништен гол због офсајда, док је најбољу шансу за Србију имао Милош Красић, који је после соло продора био за мало непрецизан.

Најбољу шансу у том периоду имала је Јужна Кореја у 85. минуту, када је Ли Чунг-Јонг излетео сам пред Стојковића, али је голман Србије на време истрчао и отклонио опасност.

Српски играчи су, иначе, играли са црним флором на рукавима којим су одали почаст преминулом патријарху српском Павлу.

Меч је игран пред око 5.000 гледалаца, а на клупи српског тима седео је и најбољи тенисер Србије Новак Ђоковић.

Број коментара 56

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво