У среду одлука о шест упражњених места

После реванш утакмица баража, у среду ће бити познато последњих шест учесника завршног турнира Првенства света које ће наредне године бити одржано у Јужној Африци.

Готово сигуран путник на СП је селекција Уругваја, која је прву утакмицу баража против Костарике добила као гост резултатом 1:0, па се очекује да у среду у Монтевидеу успешно заврши посао.

У европској зони најмање неизвесности требало би да буде у дуелу између Француске и Ирске. "Триколори" су на гостовању у Даблину победили  са 1:0 и била би права сензација да у Паризу не овере визу за Јужну Африку.

У преостала три меча тешко је предвидети коначног победника, мада су благи фаворити  Русија, Португал и Украјина.

Највише интересовања изазива дуел Босне и Херцеговине и Португала у Зеници. Португалци имају предност од 1:0 из првог сусрета, али им неће бити нимало лако да је сачувају у ужареној атмосфери на "Билином пољу".

Можда је највећа предност Португалаца недавна изјава председника Међународне фудбалске федерације Сепа Блатера да би светски шампионат био незамислив без једног од најбољих фудбалера света Кристијана Роналда.

Русија ће у Марибору такође бранити гол предности из прве утакмице, када је било 2:1, а очекује се да ће тим који води Гус Хидинк потврдити квалитет и ипак изборити право да игра на завршном турниру.

Украјинци и Грци крећу од нуле, јер у Атини није било голова. Реч је о прилично изједначеним противницима, па би на крају можда могла да пресуди предност домаћег терена.

Репрезентације Египта и Алжира одиграће у Судану мајсторицу, пошто су квалификације завршили са истим бројем бодова и идентичном гол разликом. Биће то потпуно неизвесан меч у коме је немогуће предвидети победника.

Жребање група за завршни турнир Првенства света биће одржано у Кејптауну 4. децембра.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво