Украјинци и Грци најављују победу у баражу

Селектор фудбалске репрезентације Украјине Алексеј Михаљченко оценио је да његова екипа и селекција Грчке имају подједнаке шансе да се пласирају на Светско првенство 2010. године.

Фудбалска репрезентација Украјине у среду од 19 сати у Донбас арени у Доњецку игра против Грчке реванш утакмицу баража за Светско првенство 2010. године. У првој утакмици, у суботу у Атини, било је 0:0.

"Мислим да су шансе 50:50. У ову утакмицу улазимо као да је финална, јер све зависи од тог резултата", рекао је Михаљченко.

Украјина ће покушати да се други пут узастопно квалификује на Светско првенство. Осим нападача Сергеја Назаренка, стручни штаб Украјине има све играче на располагању.  Селектор Украјине рекао је да се његова екипа није посебно припремала за извођење пенала, али да ће покушати да победи у регуларном току утакмице.

Европски шампион из 2004. године, селекција Грчке у реваншу ће играти без дефанзивца Василиса Торисидиса и голмана Костаса Халкијаса. Грчка би до пласмана на СП у Јужној Африци могла и нерешеним резултатом, али са постигнутим головима. Ако утакмица буде завршена без погодака, играће се продужеци, а ако ни тада не буде победника, екипе ће изводити једанаестерце.

"Сви верујемо да можемо да се квалификујемо на Светско првенство. Осећа се позитивна енергија у тиму", рекао је одбрамбени играч Вангелис Морас.

Нападач Ангелос Каристеас рекао је да ће његова екипа играти нападачки против Украјине.  "Није важно ко ће постићи погодак, али сигуран сам да ћемо затрести мрежу Украјинаца", рекао је он.

Ахметов у сукобу са ФС Украјине због скупих улазница

Власник фудбалског клуба Шахтјор Ринат Ахметов сукобио се са Фудбалским савезом Украјине због превисоких цена карата за реванш утакмицу баража за Светско првенство 2010. године између Украјине и Грчке.  Медији су пренели да карте за ту утакмицу коштају од 25 до 1.000 долара, а Ахметов сматра да су улазнице прескупе.

Украјински бизнисмен, који је власник стадиона, затражио је од Савеза да откупи све улазнице, а затим их прода навијачима по знатно нижим ценама.

"Нажалост, ви само мислите о заради од 4,6 милиона долара, а не о томе да ли ће Донбас арена бити пуна. Очекивао сам да ћете донети мудру одлуку и дозволити навијачима да по разумним ценама купе карте како би национални тим у одлучујућем мечу осетио подршку пуног стадиона", навео је Ахметов на клупском сајту.

Фудбалски савез Украјине је одбио тај предлог и оптужио Ахметова да се служи "јефтиним триковима и пропагандом", али и да власник Шахтјора не жели да утакмица буде добро организована.

"Јавна обећања председника Шахтјора о помоћи навијачима су јефтини трикови. Тај предлог је нереалан и апсурдан", наводи се у саопштењу украјинског савеза.

Украјински медији пренели су да је до сада продато око 50-60 одсто улазница за меч.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво