Блажевић: Пуне трибине ће уплашити Португал

Тренер фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине Мирослав Ћиро Блажевић оценио је данас да би подршка навијача на стадиону у Зеници могла да буде пресудна у покушају његове екипе да елиминише Португал у баражу за Светско првенство.

Блажевићева екипа у суботу је у Лисабону изгубила са 1:0, али су играчи БиХ пружили добру партију, два пута погодили стативу и једном пречку гола домаћина.

Селектор БиХ рекао је да очекује да у реваншу стадион Билино поље у Зеници буде пун и да навијачи имају активну улогу у реванш дуелу.

"Не очекујемо само да навијају за нас, желимо да 'грме' са трибина. Морају да створе притисак од првог минута", поручио је Блажевић.  ФИФА је овај дуел прогласила утакмицом високог ризика због могућих навијачких инцидената, због чега је одлучила да на Билино поље пошаље двојицу посматрача.

Блажевић је рекао и да његова екипа мора да искористи чињеницу да је одбрана најслабији део репрезентације Португала.

"Победићемо у Зеници. Португалце је у првом мечу два пута спасила пречка и једном статива. Зато сам убеђен да можемо да надокнадимо минус и квалификујемо са за Светско првенство", навео је он. 

Ипак, Португал у последњих 13 година није изгубио у гостима у квалификацијама за Светско првенство.

"Наш први задатак је да у Зеници постигнемо гол. Не смемо да чекамо шта ће се десити. Португал у реваншу мора да диктира догађања на терену, а играчи морају да остану хладних глава", изјавио је селектор Португала Карлос Кеирош.

Штопер Челсија Рикардо Карваљо казао је да би гол на почетку утакмице у многоме олакшао посао Португалу.

"Ако довољно дуго будемо држали лопту у ногама, самопоуздање ће да нам расте из минута у минут. Такође, ако дамо гол на време, Босни ће бити веома тешко", закључио је он.

Утакмица између БиХ и Португала игра се сутра од 20.45 у Зеници.

Број коментара 64

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво