Радовановић захтева прекршајни поступак против Лукића

Републички јавни тужилац Слободан Радовановић поднео је захтев за покретање прекршајног поступка против Фудбалског клуба "Црвена звезда" и његовог председника Владана Лукића који је на утакмици у Новом Пазару носио мајцу са песмом која подржава хулигане.

Такође је предложено да се Лукићу забрани обављања дужности председника клуба, казао је Радовановић Танјугу, и додао да је за недолично понашање физичких лица на спортским дешавањима прописана казна од 20.000 до 50.000 динара.

Он је навео да је захтев за покретање поступка поднет због прекршаја и недоличног понашања председника клуба на утакмици која је проглашена утакмицом високог ризика и додао да због тога фудбалском клубу "Црвена звезда" прети казна од 300.000 до милион динара.

Иако навијачи нису присуствовали утакмици, Лукић се појавио са мајцом на којој су исписани стихови којима се позива на насиље.

Радовановић је изразио наду да ће судија за прекршаје хитно покренути овај предмет и да ће донети одлуку која ће бити порука свима да је држава одлучна да се бори против насиља.

Стихови спорне песме гласе: "Док се земља око сунца креће звездини се хулигани умирити неће, звече штангле, палице и ланци, ево иду звездини лудаци".

Владан Лукић одбацио тврдње републичког тужиоца

Председник фудбалског клуба Црвена звезда Владан Лукић одбацио је тврдњу републичког јавног тужиоца да је ношењем навијачке "дуксерице" на утакмици с Новим Пазаром позивао на насиље.

"Чим тужилац има времена да се бави дуксом и шампањцем верујем да је похапсио све криминалце, наркодилере и убице, што му је иначе основни посао. Ако смо ја, који сам носио дукс, и они који су пили шампањац највеци проблем у земљи - ето прилике Радовановићу да се прослави", рекао је Лукић за сајт клуба.

Он је истакао и да тужилац не зна прави текст поменуте песме, који према његовим речима гласи:

"Док се земља, док се земља око сунца креће, Звездини се барјактари умирити неће, дува тајфун, дува тајфун, кошава све носи, сваком ветру, сваком ветру, барјак нас пркоси", казао је Лукић.

Председник "црвено-белих" подсетио је да је поменуту "дуксерицу" легално купио у продавници и да је држава на име ПДВ-а од тог производа зарадила одређену своту новца.

"Иначе, тај дукс сам купио у регистрованој продавници и платио га 2.900,00 динара од чега је држава на име ПДВ-а зарадила 442,37 динара. За куповину сам добило легалан фискални рачун. Дакле, нисам купио ништа нелегално и ваљда би ревносни Радовановић унапред забранио неки производ који промовише насиље", рекао је Лукић.

Лукић је додао и да ће радо платити новчану казну, уколико га суд прогласим кривим.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије