Бабовић: Сезона је тотални неуспех, срушени су ми снови

У тиму Партизана завладало је песимистично расположење после синоћњег пораза од Аугсбурга и елиминације из Лиге Европа. Фудбалер Партизана Стефан Бабовић рекао је да су му срушени снови, као и да је ова сезона за црно-беле "тотални неуспех".

Партизан није успео да се пласира у шеснаестину финала Лиге Европа, пошто је синоћ у Београду изгубио од Аугсбурга с 1:3, у шестом колу Групе Л, последњег у првој фази такмичења, преноси Бета.

"Срушен је сан, срушена је један шанса која се сигурно неће дуго указати. Мислим да је ова сезона тотални неуспех. Требало би добро да размисле ови горе (Управа) на који начин да Партизан поново буде оно што је био", рекао је Бабовић новинарима после синоћње утакмице у Београду.

Обе екипе имају исти број бодова и идентичан однос у међусобним сусретима, али немачка екипа иде даље због боље укупне гол-разлике.

"На најсуровији и најбруталнији начин Партизан је кажњен. Определили смо се на игру из контранапада, постигли први гол, а онда у најгорем могућем моменту примимо изједначујући гол, а на почетку другог полувремена дозволимо преокрет... Онда се испромашујемо из контри, а за то уследи казна у 90. минуту", казао је Бабовић.

Гол за Партизан постигао је Абубакар Умару у 11. минуту, док су стрелци за Аугсбург били Хонг Џеонг-хо у другом минуту судијске надокнаде времена у првом полувремену, затим Паул Ферхег у 51. и Раул Бобадиља у 89. минуту.

Црно-бели су у другом полувремену имали три добре прилике за гол, које су, уз недостатак среће, али и концентрације пропустили Никола Нинковић, Дарко Брашанац и Андрија Живковић.

"И тренер нам је замерио тај детаљ, то што смо промашили велики број прилика у другом делу", рекао је Бабовић и додао:

"Џабе смо битке били када смо на крају испали и када оне три победе из раније фазе губе на значају. План игре је био да они имају посед, а ми да претимо из контри. У првом полувремену смо контролисали, али онда у наставку као да се увукао страх у ноге, па смо кажњени за мало опрезнију игру", рекао је он.

Новинаре је занимало како ће се црно-бели уздићи после елиминицаје и лоше позиције у Супер лиги Србије.

"Не памтим да ми је теже било резултатски него ове године. Никада нисам био у оваквој ситуацији. Просто не знам да се понашам у овим моментима. Партизан се никада неће угасити, упркос тешком моменту. Као што сам рекао, сада би требало добро да се размисли и да се донесу праве одлуке", рекао је Бабовић.

Крилни фубалер Партизана Андрија Живковић рекао је да му је пораз од Аугсбурга најтежи у каријери.

"Не знам шта бих рекао у овом тенутку, нисам паметан. Тешко нам је свима... Имали смо невероватну прилику коју смо морали да искористимо. Лоше смо бранили прекиде и по ко зна који пут ове сезоне смо из њега кажњени. Донекле смо одиграли добру утакмицу, али смо примили наивне голове. Ово је сигурно најтежи пораз у мојој каријери", рекао је Живковић.

Млади фудбалер Партизана је у 79. минуту добио црвени картон, односно други жути, јер је на половини Аугсбурга у једном дуелу играо руком.

"Први картон сам добио због фаула који није постојао, јер је на лопту стартовао и (Иван) Бандаловски, који је и закачио противника. Други сам добио јер сам махинално одиграо руком која је остала у ваздуху. Нисам хтео да играм руком, али правила су таква", казао је Живковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије