Дујковић: Без права на грешке

Селектор младе фудбалске репрезентације Србије Ратомир Дујковић изјавио је данас да наш национални тим више нема право на грешку у наставку квалификација за Првенство Европе.

"Морамо у наредним утакмицама да играмо озбиљно и освојимо све бодове. Настојаћемо да на страни надокнадимо губитак после пораза од Словака у Новом Саду", рекао је Дујковић на конференцији за новинаре.

Он је истакао да је за нашу репрезентацију од великог значаја утакмица против Хрватске 13. октобра у Вараждину, јер од тог меча може да зависи даља судбина младе репрезентације у квалификацијама.

На питање зашто наша селекција има проблема са ефикасношћу, Дујковић је одговорио да је мањак правих нападача у нашем фудбалу евидентан, па због тога и репрезентација трпи због тога.

"Немања Матић се вратио у тим, што је велико охрабрење. Он игра за други тим Челсија и у доброј је форми. Са њим и Сулејманијем можемо да направимо добар нападачки тандем, иако они нису изразити шпиц фудбалери", казао је Дујковић.

Према његовим речима, бројни играчи средине терена нису стандардни у својим клубовима, па ће и у том сегменту игре бити пуно посла, с обзиром на то да најискуснији репрезентативац Миралем Сулејмани мора да игра у шпицу.

"Љајић је квалитетан фудбалер, али он не игра стандардно у свом тиму. Босанчић је оставио добар утисак и у клубу и на недавном сусрету против Норвешке, када је одиграо целу утакмицу", навео је Дујковић.

Окупљање младих репрезентативаца заказано је за понедељак у Београду, а истог дана започеће припреме у Новом Саду.

Први меч у мини-циклусу квалификација за Европско првенство Србија игра 9. октобра против Кипра у Новом Саду, а четири дана касније састаје се са Хрватском у Вараждину.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара